Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορεά από τις ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορεά από τις ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχθούν τις παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα μέχρι να εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορεά από τις ΗΠΑ
Προεδρικό διάταγμα για την επιβολή «ισχυρών νέων κυρώσεων» σε βάρος της Βόρειας Κορέας εξέδωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τις πυρηνικές δοκιμές τις οποίες πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ στις 6 Ιανουαρίου και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνες με την μακρόχρονη δέσμευση μας να ασκήσουμε συνεχή πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Κλείσιμο
«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχθούν τις παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα μέχρι να εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο κ. Έρνεστ.

Στη Βόρεια Κορέα επιβάλλονται κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2006, λόγω των επανειλημμένων πυρηνικών δοκιμών και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων.

Πέραν του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών, η Πιονγκγιάνγκ απαγορεύεται να εισάγει και να εξάγει πυρηνική και πυραυλική τεχνολογία και αγαθά πολυτελείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης