Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι αποκαλύπτει τις «παρενέργειες» του Διαστήματος

Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι αποκαλύπτει τις «παρενέργειες» του Διαστήματος

Δείτε ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις γύρισε στο σπίτι του, μετά από έναν χρόνο στο Διάστημα

Ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι αποκαλύπτει τις «παρενέργειες» του Διαστήματος
Έπειτα από έναν χρόνο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -το μεγαλύτερο διάστημα που έχει περάσει Αμερικανός εκτός του πλανήτη μας- ο αστροναύτης  της NASA Σκοτ Κέλι γιορτάζει την επιστροφή του στη Γη δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα, κάνοντας απλά και καθημερινά πράγματα, που τόσο πολύ του είχαν λείψει στο Διάστημα.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο, ο Κέλι λαχταρούσε τόσο πολύ να κάνει μια βουτιά, που έπεσε με τη στολή του σε μια πισίνα.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η βουτιά ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο αστροναύτης όταν επιτέλους έφτασε στο σπίτι του, στο Χιούστον των ΗΠΑ και αφού είχε περάσει ατελείωτες ώρες ιατρικών τεστ.

Κλείσιμο
Το βίντεο αναρτήθηκε στο facebook από τον ίδιο τον Σκο Κέλι ο οποίος έγραψε επίσης στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης: «Οι τελευταίες ημέρες μετά την επιστροφή μου από το Διάστημα ήταν πολυάσχολες. Επιτέλους, όμως, κατάφερα να φτάσω σπίτι. Είναι  υπέροχο που είμαι πίσω στη Γη. Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν το σπίτι».



Σκοπός της αποστολής του Κέλι στο Διάστημα ήταν να μελετηθούν οι επιπτώσεις της παραμονής στο διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό και ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλαν οι ειδικοί που τον εξέτασαν ήταν ότι ο αστροναύτης είχε ψηλώσει κατά πέντε πόντος, όσο έλειπε από τον πλανήτη μας. Ωστόσο, λίγο αφότου επέστρεψε στη Γη «συρρικνώθηκε» και τώρα είναι πάλι στο κανονικό του ύψος.

Ο Κέλι ήταν ο ιδανικός υποψήφιος, καθώς έχει δίδυμο αδερφό, ο οποίος τυγχάνει επίσης αστροναύτης, αν και πλέον δεν συμμετέχει σε αποστολές. Η ευκαιρία αυτή, της μελέτης δηλαδή των επιπτώσεων της παραμονής στο διάστημα σε δύο ομοζυγωτικούς διδύμους είναι μοναδική, θεωρούν οι επιστήμονες.

Όσον αφορά στις άλλες επιπτώσεις που το διάστημα είχε στον Κέλι, ο ίδιος είπε ότι αισθάνεται αρκετά κουρασμένος, ότι νιώθει έντονο πόνο στους μύες του και πως είναι υπερευαίσθητος στο άγγιγμα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, νιώθει ένα «κάψιμο» κάθε φορά που κάποιος ακουμπάει το δέρμα του ή όταν εκείνος αγγίζει κάποιο αντικείμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης