Σε κίνδυνο η ασφάλεια των Αμερικανών αν πάρει το χρίσμα ο Τραμπ, λένε οι Ρεπουμπλικάνοι

Σε κίνδυνο η ασφάλεια των Αμερικανών αν πάρει το χρίσμα ο Τραμπ, λένε οι Ρεπουμπλικάνοι

Κορυφαία στελέχη να προειδοποιούν σε ανοιχτή επιστολή τους ότι με αυτά που λέει ότι θα κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος θα αμαυρώσει την εικόνα του κόμματος

Σε κίνδυνο η ασφάλεια των Αμερικανών αν πάρει το χρίσμα ο Τραμπ, λένε οι Ρεπουμπλικάνοι
Σαράντα χρόνια έχει να διαβάσει βιβλίο ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκαλύπτει ο Αμερικανός συγγραφέας,  Mάικλ Ντ΄Αντόνιο,  στο βιβλίο του , υπό τον τίτλο:  "Never Enough".

    
Την ώρα που ο Αμερικανός συγγραφέας αποκαλύπτει την ανύπαρκτη σχέση του Τραμπ με τον κόσμο των βιβλίων, στο κόμμα του επικρατεί πανικός με κορυφαία στελέχη να προειδοποιούν σε ανοιχτή επιστολή τους ότι ο Αμερικανός Μίδας με αυτά που λέει ότι θα κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος, όχι μόνο θα αμαυρώσει την εικόνα του κόμματος αλλά θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Αμερικανών.
Κλείσιμο

    
"Η ξανθιά μπουλντόζα", όπως χαρακτήρισε τον Τραμπ ο πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Καρλ Τεοντόρ τσου Γκούντενμπεργκ στην γερμανική εφημερίδα "Bild", προκαλεί ανησυχία καθώς, μετά την θριαμβευτική του νίκη στην "Σούπερ Τρίτη, οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος βρίσκεται πιο κοντά στον Λευκό Οίκο. 

   
Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε σε επτά αμερικανικές πολιτείες, στις περισσότερες από τις οποίες με μεγάλη διαφορά έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων, δείχνει ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα. 

 
Το τοπίο στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αρχίζει να ξεκαθαρίζει καθώς, λίγες ώρες μετά τη Σούπερ Τρίτη, ο μαύρος συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, ο οποίος συγκέντρωνε μονοψήφια ποσοστά στις μέχρι τώρα κάλπες,  ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα.
  
Την ίδια ώρα, εκλεγμένοι Ρεπουμπλικάνοι καλούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τον Τραμπ, ενώ πιστοί ψηφοφόροι του ιστορικού κόμματος δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα επιλέξουν την αποχή, εάν τελικά ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εξασφαλίσει το χρίσμα.

"Η προσφορά του χρίσματος στον Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στη Χίλαρι Κλίντον", επισημαίνει ο Μπόμπι Τζίνταλ, πρώην κυβερνήτης της Λουιζιάνας.

Από την πλευρά του, ο Σκοτ Ρίγκελ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Βιρτζίνια κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τον Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε "παλικαρά, ανάξιο της στήριξής μας", ενώ η κυβερνήτης του Νιου Μέξικο, Σουζάνα Μαρτίνεζ, δεσμεύθηκε να μην στηρίξει τον Τραμπ, εάν αυτός εξασφαλίσει το χρίσμα.

"Εκτιμώ ότι οι καιροί είναι ιδιαίτερα δυσάρεστοι για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ο Τραμπ είναι μία σπάνια διχαστική προσωπικότητα. Αν κερδίσει το χρίσμα στο συνέδριο, μάλλον θα αναγκαστώ να ψηφίσω τη Χίλαρι Κλίντον", τονίζει ο 72χρονος Ντέιβιντ Φίλιπς, παλαιό στέλεχος του κόμματος από την κωμόπολη Εϊβον του Κονέκτικατ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης