Αύριο το πρώτο πακέτο συστάσεων για τη παραμονή της Ελλάδας στη Σένγκεν

Αύριο το πρώτο πακέτο συστάσεων για τη παραμονή της Ελλάδας στη Σένγκεν

Η Ελλάδα θα λάβει διορία τριών μηνών έτσι ώστε να συμμορφωθεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της - Αλλιώς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα έχουν τη δυνατότητα επίκλησης του άρθρου 26 της συνθήκης του Σένγκεν, που σημαίνει επέκταση των συνοριακών ελέγχων για άλλα δύο χρόνια

Αύριο το πρώτο πακέτο συστάσεων για τη παραμονή της Ελλάδας στη Σένγκεν
Στο κολέγιο των επιτρόπων θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν αύριο οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για την διόρθωση των σοβαρών προβλημάτων που υφίστανται στα σύνορα της Ελλάδας.  

Μετά την θετική γνώμη που έδωσε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Σένγκεν στην έκθεση για τη κατάσταση της συμβατότητας της Ελλάδας με τη συνθήκη του Σένγκεν τη Παρασκευή, η διαδικασία για την διόρθωση των προβλημάτων περνάει στην επόμενη φάση, αυτή της δημιουργίας της λίστας συστάσεων προς τις ελληνικές Αρχές.  

Η Επιτροπή στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, θα συζητήσει το πρώτο πακέτο συστάσεων προς τις ελληνικές Αρχές, το οποίο θα πρέπει να λάβει έπειτα τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπουργών των κρατών μελών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα αναλάβει βάση του άρθρου 19 της Συνθήκης του Σεγκέν να συντάξει μια λεπτομερή και απόρρητη λίστα συστάσεων προς την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα μέσα του Φεβρουαρίου. 

Έτσι η Ελλάδα θα λάβει διορία τριών μηνών έτσι ώστε να συμμορφωθεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδάλλως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα έχουν τη δυνατότητα επίκλησης του άρθρου 26 της συνθήκης του Σένγκεν, για επέκταση της διάρκειας των συνοριακών ελέγχων για άλλα δύο χρόνια.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης