«Χάνουμε την μάχη με τον ιό Ζίκα», προειδοποιεί η πρόεδρος της Βραζιλίας

«Χάνουμε την μάχη με τον ιό Ζίκα», προειδοποιεί η πρόεδρος της Βραζιλίας

Απηύθυνε έκκληση σε εθνικό επίπεδο να βρεθεί μια λύση για την εξάλειψη των κουνουπιών τα οποία μεταδίδουν στους ανθρώπους τον επικίνδυνο αυτόν ιό

«Χάνουμε την μάχη με τον ιό Ζίκα», προειδοποιεί η πρόεδρος της Βραζιλίας
Η Βραζιλία χάνει την μάχη με τον Ζίκα, προειδοποιεί η πρόεδρος της χώρας η οποία σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή απηύθυνε έκκληση σε εθνικό επίπεδο να βρεθεί μια λύση για την εξάλειψη των κουνουπιών τα οποία μεταδίδουν στους ανθρώπους τον επικίνδυνο αυτόν ιό.

Σύμφωνα με το Reuters, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η Ντίλμα Ρουσέφ είπε πώς δεν υπάρχει ακόμη κάποιο εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού γι' αυτό και υπογράμμισε πως η μοναδική κίνηση που μπορεί να γίνει τώρα για την αντιμετώπιση του Ζίκα είναι να καταπολεμηθεί το ίδιο το κουνούπι που το προκαλεί.

Κλείσιμο
Τα κρούσματα του ιού Ζίκα αυξάνονται ραγδαία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει με ανακοίνωσή του τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αναμένεται να πλήξει έως και 4 εκατομμύρια ανθρώπινους οργανισμούς στην Αμερική.

Η Ρουσέφ είπε ότι οι δοκιμές για την παραγωγή του εμβολίου για τον Ζίκα θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα στο Ινστιτούτο Butantan, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να περάσουν αρκετά χρόνια για τη δημιουργία του, δεδομένης της έλλειψης ιατρικών γνώσεων για τον ιό αυτό.


Τι είναι ο ιός Ζίκα
Ο ιός Ζίκα έφτασε στην Βραζιλία το Μάιο και μέσα σε λίγους μήνες κρούσματα του ιού έχουν σημειωθεί σε 17 χώρες αναφέρει σε δημοσίευμα του το The Economist.

Ο ιός Zika μοιάζει με τον ιό που προκαλεί το δάγκειο πυρετό, και μεταδίδεται, όπως και ο δάγκειος πυρετός, με δήγμα μολυσμένου κουνουπιού. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες. Πάντως, το 80% των ανθρώπων που προσβάλονται από τον ιό, δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματά του. 

Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 2 ως 7 ημέρες. Η νόσος είναι συνήθως ήπια και διαρκεί 4-7 ημέρες. Η συσχέτιση του ιού Ζίκα με την εμφάνιση περιστατικών μικροκεφαλίας στη Βραζιλία και περιπτώσεων Guillain Barré στη Γαλλική Πολυνησία βρίσκεται υπό διερεύνηση. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης