Μόσχα: Η Τουρκία είχε σχεδιάσει την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι

Μόσχα: Η Τουρκία είχε σχεδιάσει την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι

Η Άγκυρα γνώριζε την ακριβή ώρα και τοποθεσία που βρισκόταν το μαχητικό, υποστηρίζει ο Κονασένκοφ - «Αβάσιμοι» οι ισχυρισμοί της Διεθνούς Αμνηστίας για βομβαρδισμό αμάχων στη Συρία

Μόσχα: Η Τουρκία είχε σχεδιάσει την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι
Συνεχίζεται η επίθεση της Μόσχας κατά της Άγκυρας σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τουρκικά μαχητικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης, η Ρωσία εμμένει στη θέση της και υποστηρίζει ότι η Τουρκία είχε σχεδιάσει την κατάρριψη του μαχητικού.

Κλείσιμο
Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ αναφερόμενος σε δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου που έκανε λόγο για «ακριβείς πληροφορίες
» σχετικά με τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, τόνισε ότι η Άγκυρα «ουσιαστικά προγραμμάτισε την κατάρριψη του Su-24».

Ο Κονασένκοφ υπενθύμισε τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως υπήρχαν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των ρωσικών μαχητικών που πραγματοποιούσαν επιδρομές στη Συρία.

«Αυτά τα λόγια του Νουμάν Κουρτουλμούς μπορούν να ερμηνευτούν ως την επίσημη παραδοχή της Τουρκίας ότι σχεδίασαν την προμελετημένη επίθεση στο ρωσικό τζετ και τη δολοφονία Ρώσων ανδρών των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Κονασένκοφ, ο οποίος επισήμανε πως το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού γνώριζε την ακριβή ώρα και την ακριβή περιοχή των αποστολών των ρωσικών δυνάμεων, όταν το Su-24 κατερρίφθη.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης αναφερόμενος σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που καταγγέλλει την Ρωσία για βομβαρδισμούς αμάχων στη Συρία και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεωρηθούν «εγκλήματα πολέμου», δήλωσε πως το πόρισμα είναι μεροληπτικό και βασίζεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς.

Ο Κονασένκοφ, μάλιστα, δήλωσε ότι μελετώντας την έκθεση εντόπισε «κλισέ» και «ψευδείς πληροφορίες», απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας πως η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης