Μεντβέντεφ: Η Τουρκία μας προκάλεσε σε πόλεμο, αλλά δεν απαντήσαμε

Μεντβέντεφ: Η Τουρκία μας προκάλεσε σε πόλεμο, αλλά δεν απαντήσαμε

Η κατάρριψη του αεροσκάφους είναι αφορμή πολέμου θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε πόλεμο, είπε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, τονίζοντας πως αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο και πως η Μόσχα αρνήθηκε να παρασυρθεί

Μεντβέντεφ: Η Τουρκία μας προκάλεσε σε πόλεμο, αλλά δεν απαντήσαμε
Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας από τουρκικά F-16 θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε πόλεμο, σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική, κρατική τηλεόραση, υπογράμμισε πως η Μόσχα απέρριψε την «πολεμική πρόσκληση» της Τουρκίας.

Μιλώντας στο  Interfax, ο  Μεντβέντεφ είπε ότι η Ρωσία δεν απάντησε στην πρόσκληση της Τουρκίας για πόλεμο, αν και η κατάρριψη του μαχητικού ήταν λόγος για να το κάνει, σημειώνοντας ωστόσο ότι σήμερα, ο πόλεμος θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ρωσία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τις αμυντικές δαπάνες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «εάν δεν έχουμε αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις, δεν θα έχουμε χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης