Μεντβέντεφ: Η Τουρκία μας προκάλεσε σε πόλεμο, αλλά δεν απαντήσαμε
Η κατάρριψη του αεροσκάφους είναι αφορμή πολέμου θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε πόλεμο, είπε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, τονίζοντας πως αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο και πως η Μόσχα αρνήθηκε να παρασυρθεί
Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας από τουρκικά F-16 θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε πόλεμο, σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική, κρατική τηλεόραση, υπογράμμισε πως η Μόσχα απέρριψε την «πολεμική πρόσκληση» της Τουρκίας.
Μιλώντας στο Interfax, ο Μεντβέντεφ είπε ότι η Ρωσία δεν απάντησε στην πρόσκληση της Τουρκίας για πόλεμο, αν και η κατάρριψη του μαχητικού ήταν λόγος για να το κάνει, σημειώνοντας ωστόσο ότι σήμερα, ο πόλεμος θα ήταν το χειρότερο σενάριο.
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ρωσία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τις αμυντικές δαπάνες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
«Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «εάν δεν έχουμε αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις, δεν θα έχουμε χώρα».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι