Συρία: Αποχώρησαν από την Χομς οι αντάρτες μετά από συμφωνία με τον Άσαντ

Συρία: Αποχώρησαν από την Χομς οι αντάρτες μετά από συμφωνία με τον Άσαντ

Οπλισμένοι και με τις οικογένειές τους θα αποχωρήσουν από την πόλη - Από την Χομς ξεκίνησε η επανάσταση κατά του Άσαντ

Οι αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος Άσαντ αποχώρησαν από την πόλη Χομς, έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της Δαμασκού για κατάπαυση του πυρός.

Με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ αναλαμβάνει και πάλι τον έλεγχο της Χομς, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας. Με την αποχώρησή τους, οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες θα κινηθούν προς την επαρχία Ιντλίπ, βόρεια της χώρας,  η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την πόλη Χομς άναψε το φιτίλι της επανάστασης κατά του καθεστώτος Άσαντ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 750 πολίτες, ανάμεσά τους μαχητές και άμαχος πληθυσμός, αναμένεται να απομακρυνθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Όπως μεταδίδει το BBC οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν ήδη να αποσύρονται από την πόλη Χομς. Σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών ανταρτών, οι μαχητές της αντιπολίτευσης μαζί με τις οικογένειές τους θα αποχωρήσουν οπλισμένοι από την Χομς.  

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

toyr12

Τον περασμένο μήνα, η λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, και η Τουρκία υπέγραψαν μια διευρυμένη συμφωνία για στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας καθώς και ένα μνημόνιο για τα θαλάσσια σύνορα

France_strike

Tο τέλος των κινητοποιήσεων πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου παραμένει αβέβαιο - Oι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες έχουν πλοηγεί σοβαρά στις διεθνείς και τοπικές συνδέσεις, αλλά και στο Παρίσι και την περιφέρειά του