Γιγαντώνεται η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο Ιράκ

Γιγαντώνεται η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο Ιράκ

Η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ακόμα 2.000 στρατιώτες στη Μοσούλη - Για εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων κάνει λόγο ο Νταβούτογλου

Γιγαντώνεται η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο Ιράκ
Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ιρακινής κυβέρνησης, παρότι γίνεται λόγος για «εισβολή», η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει ακόμα 2.000 στρατιώτες στη Μοσούλη, τη στιγμή που στο σημείο βρίσκονται ήδη 600.

Οι ιρακινές αρχές κάλεσαν τις τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν άμεσα, ενώ έδωσαν τελεσίγραφο 24 ωρών να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις, διαφορετικά οι δυνάμεις της Βαγδάτης θα πραγματοποιήσουν επιδρομή.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την τουρκική Hurriyet που επικαλείται «αξιόπιστες πηγές» η Άγκυρα αναμένεται να αναπτύξει ακόμα περισσότερους στρατιώτες με την αιτιολογία ότι θα εκπαιδεύσουν τοπικές δυνάμεις για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δηλώσεις του, στις οποίες ισχυρίστηκε ότι «το στρατόπεδο στην Μπασίκα, 30 χλμ. βόρεια της Μοσούλης είναι χώρος εκπαίδευσης που έχει δημιουργηθεί για την στήριξη ντόπιων εθελοντών που πολεμούν την τρομοκρατία».

Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε πως κανείς δεν πρέπει να παρερμηνεύσει την βοήθεια της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για τα εδάφη καμίας χώρας, ενώ συμπλήρωσε ότι η Τουρκία αγωνίζεται κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης