Άσαντ: Οι βομβαρδισμοί της Γαλλίας και της Βρετανίας στηρίζουν τους τρομοκράτες

Ο Σύρος πρόεδρος ότι η Δύση δεν έχει τη θέληση να πολεμήσει την τρομοκρατία - «Καρκίνος» η τρομοκρατία που πρέπει να εξοντωθεί

Σκληρή στάση απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία κράτησε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους SundayTimes.

Μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο για τις επιχειρήσεις στη Συρία κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε πως οι επιδρομές της Βρετανίας και της Γαλλίας στηρίζουν τους τρομοκράτες στη Συρία.

Όσο για τις προσπάθειες εξόντωσης των τζιχαντιστών, δήλωσε ότι είναι νόμιμες μόνο όταν διεξάγονται σε συνεργασία τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Άσαντ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των ρωσικών επιχειρήσεων, για τις οποίες είπε ότι είχαν αποτέλεσμα καθώς «συρρίκνωσαν» το Ισλαμικό Κράτος σε αντίθεση με εκείνες της διεθνούς συμμαχίας που «το διεύρυναν».

Τόνισε, μάλιστα, πως η ρωσική επέμβαση «ήταν πολύ σημαντική για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Διερωτήθηκε, μάλιστα, «πόσοι εξτρεμιστικοί πυρήνες υπάρχουν τώρα στην Ευρώπη; Πόσους εξτρεμιστές εξαγάγατε από την Ευρώπη στη Συρία; Ο κίνδυνος είναι το εκκολαπτήριο. Οι Ρώσοι το έχουν καταλάβει καλά. Θέλουν να προστατεύσουν τη Συρία, το Ιράκ, την περιοχή και ακόμα και την Ευρώπη. Δεν υπερβάλλω λέγοντας ότι προστατεύουν σήμερα την Ευρώπη».

Επιθετικός για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε κατά της Δύσης, υποστηρίζοντας ότι «η Δύση δεν έχει τη θέληση να πολεμήσει» τους τζιχαντιστές και ισχυρίστηκε πως «είναι υπεύθυνη για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ».

Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε την τρομοκρατία «καρκίνο», που όπως επισήμανε «πρέπει να εξοντωθεί τελείως».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επέμβασης ρώσων στρατιωτών, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ απάντησε πως το θέμα δεν έχει τεθεί υπό συζήτηση ακόμα, συμπληρώνοντας: «Δεν πιστεύω πως το έχουμε ανάγκη τώρα επειδή τα πράγματα εξελίσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Σχετικά με την χρηματοδότηση εξτρεμιστικών οργανώσεων δήλωσε πως δέχονται τη στήριξη τοπικών και διεθνών δυνάμεων και μόνο αν αυτή πάψει, τότε θα μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα σε λίγους μήνες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr