Δείτε τα σχέδια της Ζάχα Χαντίντ για το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Δείτε τα σχέδια της Ζάχα Χαντίντ για το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Το γραφείο της Ζάχα Χαντίντ σχεδιάζει το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου, που θα είναι και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Δείτε τα σχέδια της Ζάχα Χαντίντ για το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου
Ανάπτυξη και Κίνα, τα τελευταία χρόνια, αποτελούν ταυτόσημες έννοιες, καθώς η κινεζική αγορά αποτελεί τη νέα πλατφόρμα στο παγκόσμιο εμπορικό στερέωμα. Και πως θα μπορούσαν να καυχιούνται οι Κινέζοι για κάποιο έργο τους; Με το να είναι καλύτερο από τα αντίστοιχα στον υπόλοιπο κόσμο. Και πως κάνεις ένα αεροδρόμιο να είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα; Μα φυσικά αναθέτεις το σχεδιασμό του στην Ζάχα Χαντίντ.

Η Ιρακινοβρετανή αρχιτέκτονας, εκπρόσωπος της σχολής της αποδόμησης, έχει αναλάβει να σχεδιάσει το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου, το οποίο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.


Κλείσιμο
Αυτό θα είναι εξωτερικά, το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου


Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί 45 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ ο αριθμός αυτός θα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 75 εκατομμύρια. Θα είναι σε θέση επίσης να ανταποκριθεί σε πολλές διαφορετικές ανάγκες, ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών ή με τον τύπο των αεροσκαφών.

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο θα γίνεται με όλα τα μέσα και αναμένεται να συμβάλει ιδιαίτερα στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης αλλά και των γειτονιών επαρχιών.


Η άποψη της Χαντίντ για το εσωτερικό του αεροδρομίου


Το υπάρχον αεροδρόμιο του Πεκίνου έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των επιβατών και των αεροσκαφών που μπορεί να εξυπηρετήσει και χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση.

Από τα στοιχεία του νέου αεροδρομίου χαρακτηριστική είναι η αισθητά μειωμένη απόσταση ανάμεσα στο check in και τα gates αλλά και ανάμεσα στα διαφορετικά gates για τους επιβάτες με ανταπόκριση.

Το αεροδρόμιο έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμμετρικό για να επιτρέπεται η ανεμπόδιστη και εύκολη ροή των επιβατών και να αποτυπώνει την αρμονία που συναντάται γενικότερα στην κινεζική φύση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης