Όσκαρ Πιστόριους: Φόνος εξ αμελείας ή δολοφονία ο θάνατος της συντρόφου του;

Όσκαρ Πιστόριους: Φόνος εξ αμελείας ή δολοφονία ο θάνατος της συντρόφου του;

Σε περίπτωση καταδίκης για δολοφονία, ο παραολυμπιονίκης κινδυνεύει το λιγότερο με 15 χρόνια φυλάκισης

Όσκαρ Πιστόριους: Φόνος εξ αμελείας ή δολοφονία ο θάνατος της συντρόφου του;
Η εβδομάδα που διανύουμε φαίνεται πως είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής θα αποφανθεί αν ο θάνατος της Ρίβα Στίνκαμπ από τον 30χρονο επρόκειτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια ή για δολοφονία.

Ο αθλητής στίβου, με το ψευδώνυμο «Blade Runner», αν βρεθεί ένοχος για τη δολοφονία της συντρόφου του, θα μεταφερθεί στο δικαστήριο για να καταδικαστεί. Θυμίζουμε πως ο Πιστόριους εξέτισε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ αναμενόταν να εκτίσει τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση καταδίκης για δολοφονία, ο Νοτιοαφρικανός κινδυνεύει το λιγότερο με 15 χρόνια φυλάκισης.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο 30χρονος Πιστόριους εθεάθη να κυκλοφορεί μόνο μια φορά, όταν δήλωσε το «παρών» για την κοινωνική εργασία που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο, ως μέρος της ποινής του. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του αποστολής, μάλιστα, ο Πιστόριους φαίνεται πως σφουγγάρισε τα κελιά του αστυνομικού τμήματος, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι των θείων του, όπου διαμένει.

Στο μεταξύ, πριν λίγες μέρες, ο παραολυμπιονίκης γιόρτασε τα 30ά γενέθλιά του με ένα οικογενειακό πάρτι, όπως φάνηκε από τη φωτογραφία που ανήρτησε η θεία του Λόις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη φώτο προβάλλεται χαμογελαστός ο Όσκαρ Πιστόριους αγκαλιά με αρκετά παιδάκια, που φαίνεται πως είναι συγγενείς του. 

Παράλληλα, το γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα λόγια του δικηγόρου του παραολυμπιονίκη, Barry Roux, ο οποίος εντοπίστηκε να μιλάει στους κατήγορους αντιπάλους του στην αφρικανική γλώσσα και να λέει πως: «Είναι γεγονός πως θα χάσω».

Θυμίζουμε πως η 30χρονη Ρίβα Στίνκαμπ, σκοτώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν ο Πιστόριους άνοιξε πυρ προς την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου, μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύντροφός του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης