Βίντεο: Στη Μόσχα η σορός του πιλότου του ρωσικού SU-24

Βίντεο: Στη Μόσχα η σορός του πιλότου του ρωσικού SU-24

Το αεροσκάφος μετέφερε τη σορό του άτυχου άνδρα από την Τουρκία στο αεροδρόμιο Κχαλόβσκι της πολεμικής αεροπορίας, λίγο πιο έξω από τη Μόσχα - Ο συγκυβερνήτης του Κονσταντίν Μουραχτίν κατέφερε να επιβώσει της συντριβής και νοσηλεύεται σήμερα σε νοσοκομείο της Μόσχας

Βίντεο: Στη Μόσχα η σορός του πιλότου του ρωσικού SU-24
Η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24, που κατερρίφθη από ένα τουρκικό F-16 την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, έφτασε με τιμές ήρωα τη Δευτέρα στη Ρωσία. 

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από την Τουρκία προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Κχαλόβσκι της πολεμικής αεροπορίας, λίγο πιο έξω από τη Μόσχα. 

Ο επαναπατρισμός της σορού του άτυχου πιλότου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του από πυρά Σύρων Τουρκμένων ανταρτών, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του από την τουρκική αεροπορία, έλαβε χώρα μετά από μία σύντομη νεκρώσιμη ακολουθία στην Τουρκία, παρουσία του Ρώσου πρεσβευτή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κλείσιμο
O Αλέγκ Πεσκόφ, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ήταν ο ένας εκ των δύο κυβερνητών του μοιραίου αεροσκάφους. Ο συγκυβερνήτης του Κονσταντίν Μουραχτίν κατέφερε να επιβώσει της συντριβής και νοσηλεύεται σήμερα σε ένα νοσοκομείο της Μόσχας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα ότι θα είναι δύσκολο να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον έαν συνεχίσουν να υπάρχουν δύο συνασπισμοί που πραγματοποιούν επιθέσεις στη Συρία. Όπως επισήμανε, η Άγκυρα δεν επιθυμεί την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Μόσχα και είναι έτοιμη για διάλογο «σε όλα τα επίπεδα».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης