Ρωσία: Εμπάργκο σε τουρκικά αγροτικά προϊόντα

Ρωσία: Εμπάργκο σε τουρκικά αγροτικά προϊόντα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να καθυστερήσει, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις από μια τέτοια ενέργεια

Ρωσία: Εμπάργκο σε τουρκικά αγροτικά προϊόντα
Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εισαγωγές κυρίως αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων από την Τουρκία και μπορεί να επεκτείνει τις κυρώσεις της, αν χρειαστεί, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι, στη διάρκεια συνεδρίασης της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Μόσχα μπορεί να καθυστερήσει για μερικές εβδομάδες την επιβολή των περιορισμών στις εισαγωγές τροφίμων ώστε να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Κλείσιμο
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα αποφύγει προς το παρόν να απαγορεύσει εισαγωγές τουρκικών βιομηχανικών προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαγορεύσει την εισαγωγή συντηρημένων και κατεψυγμένων βοδινού κρέατος, πουλερικών, κρέας σε άρμη, καπνιστό κρέας, γάλα και γαλακτοκομικά (συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι χωρίς λακτόζη), όλα τα είδη ψαριών, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, είδη μούρων και βότανα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την μέχρι τώρα κατάσταση. Ως φυσικό επακόλουθο των κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία,  η Τουρκία επωφελήθηκε από την κατάσταση, κάτι που αύξησε την εξαγωγή προϊόντων προς τη Ρωσία κατά 4 δισ. ευρώ το 2014.

Αν και η αναφορά για τα προϊόντα προέρχεται από δυο κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν σε ρωσικά μέσα, η ολοκληρωμένη λίστα, αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης