Μέρκελ σε Ερντογάν: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αποκλιμάκωση της έντασης

Μέρκελ σε Ερντογάν: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αποκλιμάκωση της έντασης

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία και πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση»

Μέρκελ σε Ερντογάν: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αποκλιμάκωση της έντασης
Έκκληση στην Τουρκία να κάνει ό,τι μπορεί για την αποκλιμάκωση της έντασης έπειτα από το θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους τύπου SU-24 από τουρκικά F-16, απηύθυνε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυρία Μέρκελ είπε πως η κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία περιέπλεξε τη διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία και όπως τόνισε, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Μιλώντας ενώπιον της γερμανικής Βουλής η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία και πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση».

Κλείσιμο
«Φυσικά κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται το έδαφός της, αλλά, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε πόση ένταση υπάρχει στην κατάσταση στη Συρία και στη γύρω περιοχή», είπε, σημειώνοντας ότι χθες μίλησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας και του ζήτησε να κάνει τα πάντα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Σήμερα το πρωί, πάντως, σε νέες του δηλώσεις ο κ. Ερντογάν είπε ότι δεν θέλει κλιμάκωση της έντασης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι τουρκικές αρχές δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν αυτό το περιστατικό, αλλά πως απλά «προστατεύουμε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματα των αδερφών μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης