Χάσαμε πολύ χρόνο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΣ

Χάσαμε πολύ χρόνο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΣ

Τι ανέφερε ο Μπερνάρ Καζνέβ, προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του

Χάσαμε πολύ χρόνο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΣ
H Eυρώπη έχασε πάρα πολύ χρόνο σε ότι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατία, επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

«Ελπίζουμε ότι η Ευρώπη, η οποία έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο σε διάφορα θέματα που αποδεικνύονται κατεπείγουσας ανάγκης, να λάβει τώρα τις δέουσες αποφάσεις»,  δήλωσε ο Καζνέβ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση των Παρισίων ζητά να υπάρξει ένα ευρωπαικό αρχείο καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR), ένα θέμα όμως που «σκοντάφτει» στις επιφυλάξεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Κλείσιμο
«Χρειάζεται επίσης μεγάλη ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., με την αύξηση της ισχύος των μέσων της Frontex», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει «η δυνατότητα τη στιγμή διέλευσης (ενός ταξιδιώτη) να ερωτηθεί το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν, γιατί αυτή είναι η μόνη δυνατότητα μαζί με το PNR για να εντοπιστούν τα ίχνη των τρομοκρατών».

Επισήμανε τέλος ότι χρειάζονται επίσης συνοριακοί έλεγχοι εντός της Ε.Ε «γιατί οι τρομοκράτες διασχίζουν σύνορα εντός της Ένωσης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης