Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης

Το Terminal 3 είχε εκκενωθεί νωρίτερα σήμερα ύστερα από εντοπισμό ύποπτης βαλίτσας

«Λήξη συναγερμού» σήμανε πριν λίγη ώρα η Αστυνομία της Δανίας μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Terminal 3 του Αεροδρομίου Kastrup της Κοπεγχάγης λόγω εντοπισμού ύποπτης βαλίτσας.

Το Terminal 3 είχε εκκενωθεί νωρίτερα για περίπου μία ώρα, μαζί με τον σταθμό μετρό που οδηγεί στο αεροδρόμιο, ενώ οι πτήσεις μεταφέρθηκαν στο Terminal 2, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο ανακοίνωση των τοπικών αρχών, ο λόγος της εκκένωσης ήταν η καταγγελία ενός άγνωστου ατόμου που είχε «ακούσει μία συζήτηση για τοποθέτηση βόμβας». Αμέσως κατέφθασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, ωστόσο μετά από μία ώρα η λειτουργία του terminal αποκαταστάθηκε πλήρως.

Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Κοπεγχάχης επιβεβαίωσε νωρίτερα την εκκένωση και τη διενέργεια ερευνών, εξηγώντας ότι η ύποπτη τσάντα βρέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), χωρίς ωστόσο το αεροδρόμιο να έχει δεχθεί κάποια επίσημη απειλή.

Ένας εκπαιδευμένος σκύλος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οδηγήθηκε στο χώρο του Terminal 3, ώστε να διαπιστωθεί εάν η εγκαταλειμμένη βαλίτσα περιέχει βόμβα ή εκρηκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός συναγερμός στο Αεροδρόμιο Kastrup προέκυψε λίγες μόνο ώρες αφότου η Αστυνομία της Δανίας αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στη δεύτερη πιο υψηλή βαθμίδα της κλίμακας, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr