Οι κόρες του Πούτιν, η κρυφή ζωή τους και οι σχέσεις τους με κύκλους εκατομμυριούχων

Οι κόρες του Πούτιν, η κρυφή ζωή τους και οι σχέσεις τους με κύκλους εκατομμυριούχων

Και οι δύο κοπέλες έχουν αλλάζει το επώνυμό τους για να προφυλάξουν την ιδιωτική τους ζωή - Ποια είναι η σχέση τους με τους ζάμπλουτους φίλους του πατέρα τους - Είναι μέλη μίας νέας αριστοκρατίας που κληρονομεί το στάτους των γονιών τους 

Οι κόρες του Πούτιν, η κρυφή ζωή τους και οι σχέσεις τους με κύκλους εκατομμυριούχων
Φως στην κρυφή ζωή που κάνουν οι κόρες του Πούτιν ρίχνει με σημερινό εκτενές δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters. 

«Από την εποχή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν άρχισε να εδραιώνει την την κυριαρχία του στη Ρωσία, τη δεκαετία του '90, πολλοί από τους φίλους του έχουν γίνει ζάμπλουτοι. “Οχι όμως και ο ίδιος”, αντιτείνουν οι υποστηρικτές του, που επιμένουν ότι ο Πούτιν είναι υπεράνω χρημάτων», αναφέρει το άρθρο, επισημαίνοντας ότι τον Απρίλιο ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το εισόδημά του για το το 2014 ήταν μόλις 119.000 δολάρια.

Ωστόσο, όπως έδειξε η έρευνα του Reuters, η κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Γιεκατερίνα, τα πάει αρκετά καλύτερα, χάρη στην υποστήριξη κάποιων εκ των πλουσίων φίλων του Ρώσου προέδρου.

Κλείσιμο


Η Γιεκατερίνα Τιχόνοβα, μικρότερη κόρη του Πούτιν σε παλαιότερη φωτογραφία της

Πολλά έχουν γραφτεί στα media για τη μυστηριώδη ζωή της 29χρονης κοπέλας που σύμφωνα με πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου κυκλοφορεί με το ψεύτικο επώνυμο «Τιχόνοβα». Όπως αναφέρει το άρθρο η κόρη του Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή τη χρονιά ότι έχει παντρευτεί με τον Κίριλ Σαμάλοφ, γιο του Νικολάι Σαμάλοφ, παλιού φίλου του Πούτιν, ο οποίος κατέχει μερίδιο της Bank Rossiya, την «προσωπική τράπεζα της ρωσικής ελίτ» κατά τους Αμερικανούς.



Ο Κίριλ Σαμάλοφ


Η αμύθητη περιουσία του Κίριλ και της Γιεκατερίνα

Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές εκτιμούν ότι η κοινή περιουσία του Κίριλ και της Γιεκατερίνα αγγίζει τα ότι τα 2 δισ. δολάρια, κυρίως μέσω εταιρικών μεριδίων που κατέχει το ζευγάρι σε έναν κολοσσό φυσικού αερίου και πετροχημικών, τα οποία αγόρασε ο Σαμάλοφ από τον Γκενάντι Τιμτσένκο, άλλον έναν «παλιόφιλο» του Πούτιν.

Επίσης, το ζευγάρι έχει στην κατοχή του μία παραθαλάσσια βίλα στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 3,7 εκατ. δολάρια και αγοράστηκε επίσης από το Τιμτσένκο.



Η βίλα στο Μπίαριτζ

Όπως αναφέρει το άρθρο του πρακτορείου, η 29χρονη κόρη του Προέδρου έχει ήδη χτίσει μία λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα και ηγείται πρότζεκτ με κρατική χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που εξασφάλισε το Reuters, η Κατερίνα έχει υπογράψει συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με κρατικούς φορείς που αναθέτουν έργα στους οργανισμούς που διευθύνει. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν η ίδια εισπράττει ένα ποσοστό από τα έσοδα αυτών των οργανισμών.

Η κόρη του Πούτιν κατέχει μία ιδιαίτερα υπεύθυνη θέση στο κρατικό πανεπιστήμιο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη θέση των συμβούλων της βρίσκονται πέντε άτομα από το στενό κύκλο του Πούτιν, ανάμεσά τους δύο πρώην αξιωματούχοι της KGB, τους οποίους γνωρίζει από τότε που ήταν παιδί.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γιεκατερίνα και ο 33χρονος Κίριλ (που αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για το συγκεκριμένο άρθρο) ανήκουν στη νέα γενιά των Ρώσων που απολαμβάνουν την ταχεία άνοδο, χάρη στους καλά δικτυωμένους γονείς τους.
 
Η καινούργια αυτή «αριστοκρατία», εκτός από την περιουσία της προηγούμενης γενιάς κληρονομεί και το κοινωνικό στάτους που εκείνη εξασφάλισε με την παρουσία της στο στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Άλλα μέλη αυτού του κύκλου των προνομιούχων νεαρών Ρώσων είναι ο Μπόρις Κοβάλτσουκ, γιος του Γιούρι Κοβάλτσουκ, μεγαλομετόχου της Bank Rossiya, ο Γκλεμπ Φρανκ, γιος του πρώην υπουργού Μεταφορών Σεργκέι Φρανκ και γαμπρός του Τιμτσένκο και ο Ιγκόρ Ρότενμπεργκ, γιος του δισεκατομμυριούχου Αρκάντι Ρότενμπεργκ, που ήταν συναθλητής του Πούτιν στο τζούντο.



Η Γιεκατερίνα και η Μαρία ως παιδιά

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη ζωή και της δεύτερη κόρης του Πούτιν

Στο άρθρο του διεθνούς πρακτορείου γίνεται αναφορά και στην άλλη κόρη του Πούτιν, για τη οποία είναι γνωστές ακόμα λιγότερες πληροφορίες. Η Μαρία, όπως ονομάζεται, γεννήθηκε το 1985 και σπούδασε βιολογία και ιατρική. 

Σύμφωνα με ρωσικά και διεθνή δημοσιεύματα, η Μαρία είναι παντρεμένη με τον Ολλανδό επιχειρηματία Γιόριτ Γιουστ Φάασεν, που εργαζόταν στην Gazprombank, μία μεγάλη εταιρεία που επίσης διατηρεί δεσμούς με τον Πούτιν. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έζησε για λίγο στην Ολλανδία, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Νωρίτερα φέτος ο Πούτιν δήλωσε ότι και οι δύο κόρες του μένουν στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Μαρία χρησιμοποιεί πλέον το επίθετο του συζύγου της και εργάζεται στον κλάδο της ενδοκρινολογίας, όπως δείχνουν τα συγγράμματα και οι μελέτες που έχε δημοσιεύσει. Μυστικοπαθής όπως η αδερφή της, όταν το Reuters επικοινώνησε μαζί της, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει καν αν είναι παντρεμένη.



Η Μαρία σήμερα

Κάτω από τον «μανδύα προστασίας» του Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πάντα προστατευτικός με την ιδιωτική ζωή του και τις κόρες του, φροντίζοντας να κρατά τη ζωή τους μακριά από τα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν το Reuters επικοινώνησε με το Κρεμλίνο ώστε να επιβεβαιώσει ότι η Γιεκατερίνα Τικόνοβα είναι η κόρη του Πούτιν και ότι έχει παντρευτεί τον Κίριλ Σαμάνοφ, ο Ντμίτρι Πέσκοφ, υπουργός Τύπου της Ρωσίας έδωσε την εξής αποθαρρυντική απάντηση: «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την προσωπική ζωή, τις συγγενικές σχέσεις, την οικογενειακή κατάσταση, τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες και το οικογενειακό δέντρο της Τικόνοβα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης