Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Αίγυπτο

Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Αίγυπτο

«Λογικό να ανασταλούν», λένε οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας - Συμφωνεί με το μέτρο ο Ρώσος πρόεδρος - Η απόφαση θα αφορά σε όλες τις τουριστικές πτήσεις

Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις της προς την Αίγυπτο
Έξι ημέρες μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά που σκόρπισε το θάνατο σε 224 ανθρώπους κι ενώ πολλά είναι τα σενάρια πίσω από την τραγωδία, οι Ρώσοι βλέπουν θετικά την απόφαση της Βρετανίας και της Γερμανίας για προσωρινή αναστολή των πτήσεων προς την Αίγυπτο και σταματούν με τη σειρά τους τα αεροπορικά ταξίδια προς την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας δήλωσε: «Θα ήταν λογικό να αναστείλουμε προσωρινά τις πτήσεις προς την Αίγυπτο».

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής Αλεξάντερ Μπορντίκοφ εξήγησε ότι οι ερευνητές πρέπει να πάρουν το χρόνο τους για να καταλήξουν στα αίτια της συντριβής, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έρευνας, ούτε πότε θα σταματήσουν οι πτήσεις προς την Αίγυπτο. Ωστόσο, επισήμανε πως το «στοπ» θα αφορά σε όλες τις τουριστικές πτήσεις.

«Η Ρωσία θα αναστείλει όλες τις πτήσεις της προς Αίγυπτο μέχρι να γίνει γνωστό τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά», επισήμανε ο Μπορντίκοφ.

«Μέχρι να μάθουμε τα πραγματικά αίτια, κρίνω σκόπιμο να σταματήσουν οι ρωσικές πτήσεις προς την Αίγυπτο. Πάνω από όλα, αυτό αφορά στις τουριστικές πτήσεις», διευκρίνισε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).

Με την πρόταση αυτή συμφωνεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik «συμφώνησε με τις συστάσεις αυτές». 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο πρόεδρος της Ρωσίας «έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να εντοπίσει μηχανισμούς για την εφαρμογή των συστάσεων της FSB και να διασφαλίσει την επιστροφή των Ρώσων πολιτών».

Στο μεταξύ, ολοένα περισσότεροι είναι όσοι εκτιμούν πως το αεροσκάφος κατέληξε στο έδαφος έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε από βόμβα που βρισκόταν στο εσωτερικό του.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την πιθανότητα μία βόμβα να προκάλεσε το δυστύχημα του ρωσικού Airbus.

Στο μεταξύ, ο αιγυπτιακός στρατός έστειλε ειδικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, ενώ εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters δήλωσε πως είδε πολλά οχήματα των ειδικών δυνάμεων στο κτιριακό συγκρότημα του αερολιμένα. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας είπαν πως βρίσκονται εκεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια για τους τουρίστες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος αποφάσισε να επιτρέψει την πραγματοποίηση μόνο οκτώ από τις 29 πτήσεις που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα προκειμένου να επαναπατριστούν οι Βρετανοί τουρίστες που παραμένουν στο Σαρμ ελ Σέιχ.

«Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες επέλεξαν να μην επιτρέψουν στους επιβάτες να πάρουν μαζί τους παρά μόνο χειραποσκευές», όμως, «οι χώροι αποθήκευσης του αεροδρομίου δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία περισσότερων από 120 τόνων αποσκευών», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης