Ρωσία: Ξανανοίγει ο φάκελος της δολοφονίας της οικογένειας των Ρομανόφ

Ρωσία: Ξανανοίγει ο φάκελος της δολοφονίας της οικογένειας των Ρομανόφ

Θα πραγματοποιηθεί εκταφή του τσάρου Αλέξανδρου III - Στόχος η ταυτοποίηση των δύο παιδιών του Νικολάου ΙΙ

Ρωσία: Ξανανοίγει ο φάκελος της δολοφονίας της οικογένειας των Ρομανόφ
Την υπόθεση της δολοφονίας της οικογένειας των Ρομανόφ επανεξετάζουν οι ρωσικές αρχές με την εκταφή των οστών του τσάρου Αλεξάνδρου ΙΙΙ, πατέρα του τελευταίου Ρώσου αυτοκράτορα Νικολάου ΙΙ.

Όπως αναφέρει το Russia Today η αρμόδια ομάδα εμπειρογνωμόνων επιχειρεί να αποδείξει ότι τα οστά των δύο τελευταίων παιδιών του Νικολάου ΙΙ ανήκουν στην οικογένεια που των Ρομανόφ, έπειτα από αίτημα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου.

Οι ειδικοί, μιλώντας στο ρωσικό Τύπο, εκτίμησαν πως η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου, καθώς το άνοιγμα του τάφου του Ρώσου τσάρου μπορεί να αποδειχθεί πολύπλοκο.

Κλείσιμο
«Ο τάφος περιέχει όχι μόνο το φέρετρο με τα οστά του τσάρου, αλλά και ένα ακόμα με τα ταριχευμένα όργανά του» ανέφερε στο πρακτορείο Itar Tass η Μαρίνα Λογκούνοβα, επικεφαλής ερευνήτρια του Μουσείου Ιστορίας της Αγίας Πετρούπολης.

Η Λογκούνοβα, μάλιστα, διευκρίνισε πως το ύψος του Αλεξάνδρου ΙΙΙ, που υπολογίζεται στα 1,93μ. μπορεί να επιφέρει επιπλέον προβλήματα στους ειδικούς.

«Εκτιμάται ότι ο τάφος είναι μεγαλύτερος από την ταφόπλακα και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις παρακείμενους τάφους», εξήγησε η ειδικός.

Αν οι εμπειρογνώμονες καταλήξουν ότι τα οστά σχετίζονται με τον Αλέξανδρο ΙΙΙ τότε ένας ακόμα γρίφος για την οικογένεια Ρομανόφ θα λυθεί και στη συνέχεια και τα επτά μέλη της οικογένειας θα ταφούν μαζί.

Υπενθυμίζεται πως ο Νικόλαος ΙΙ με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του, εκ των οποίων ο μοναδικός γιος και διάδοχός του, Αλεξέι, δολοφονήθηκαν το 1918 μετά την Ρωσική Επανάσταση. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο βόρεια του Αικατερίνενμπουργκ, αλλά λίγες ημέρες αργότερα θάφτηκαν σε μικρή απόσταση από το αρχικό σημείο, αφού πρώτα κάποια από τα θύματα τεμαχίστηκαν και αποτεφρώθηκαν.

Για περίπου έναν αιώνα κανείς δε γνώριζε με βεβαιότητα που βρισκόταν θαμμένη η οικογένεια του Τσάρου, ωστόσο, το 1991 τα οστά του Νικολάου ΙΙ, της συζύγου και των τριών θυγατέρων τους εντοπίστηκαν σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στο Αικατερίνενμπουργκ.

Δύο χρόνια αργότερα, ερευνητές άνοιξαν και πάλι την υπόθεση της δολοφονίας των Ρομανόφ για να ταυτοποιήσουν τα οστά, και την έκλεισαν το 1998. Ωστόσο, το 2007 η υπόθεση άνοιξε εκ νέου όταν νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια, με τα οστά των δύο παιδιών του Νικολάου ΙΙ, η μεγάλη δούκισσα Μαρία και ο Αλεξέι να έχουν εντοπιστεί, οι οποίοι υπέφεραν από αιμορροφιλία.

Το Russia Today επισημαίνει πως παρότι η ρωσική Εκκλησία αναγνωρίζει τον τσάρο Νικόλαο ΙΙ, τη σύζυγο και τις τρεις θυγατέρες ως αγίους, η Μαρία και ο Αλεξέι δεν έχουν ακόμα αγιοποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης