Μυστική συνάντηση Πούτιν-Άσαντ στη Μόσχα

Μυστική συνάντηση Πούτιν-Άσαντ στη Μόσχα

Ο Σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη στρατιωτική υποστήριξή του, σύμφωνα με έγγραφο για τη συνάντηση των δύο ανδρών

Μυστική συνάντηση Πούτιν-Άσαντ στη Μόσχα
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ μετέβη το βράδυ της Τρίτης στη Μόσχα για μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συζήτησαν την κοινή στρατιωτική εκστρατεία τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας Μπασάρ αλ Άσαντ ήρθε για επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα χθες βράδυ και είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πέσκοφ.

Εκπρόσωπος της συριακής προεδρίας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως ο Άσαντ επέστρεψε στη Δαμασκό μετά την επίσκεψη στη Μόσχα.

Κλείσιμο
«Η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε την Τρίτη και σήμερα βρίσκεται στη Δαμασκό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το ταξίδι αυτό πρέπει να είναι το πρώτο ταξίδι του Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση το 2011 και έρχεται τρεις εβδομάδες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, σχολιάζει το Reuters.



Ο Σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη στρατιωτική υποστήριξή του, σύμφωνα με έγγραφο για τη συνάντηση των δύο ανδρών που δημοσιοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα, σήμερα Τετάρτη, στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Στη συνάντηση ο Πούτιν είπε επίσης πως η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει σε μια πολιτική επίλυση στη Συρία και πως θα εργαστεί στενά σε αυτό με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις που επιθυμούν μια ειρηνική επίλυση στην παρατεταμένη διένεξη στη Συρία.

«Θα ήθελα να εκφράσω τεράστια ευγνωμοσύνη στο σύνολο της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στον ρωσικό λαό για τη βοήθεια που δίνουν στη Συρία», είπε ο Άσαντ, σύμφωνα με το έγγραφο.

«Ευχαριστώ που υπερασπιστήκατε την ενότητα της Συρίας και την ανεξαρτησία της», είπε. «Αυτά τα πολιτικά βήματα που έχει κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία αφότου ξεκίνησε η κρίση επέτρεψαν ώστε τα γεγονότα στη Συρία να μην εξελιχθούν σύμφωνα με ένα τραγικό σενάριο».

Ο Πούτιν είπε πως οι θετικές εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία θα παράσχουν μια βάση για μακροπρόθεσμη πολιτική επίλυση, εμπλέκοντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες.

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε όχι μόνο στον τομέα των στρατιωτικών ενεργειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδικασίας. Αυτό, βέβαια, θα είναι σε στενή επαφή με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις και με χώρες στην περιοχή που ενδιαφέρονται για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το έγγραφο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης