Υπόθεση Όντομ: Τι είναι τα «Ράντσα του Ερωτα»

Υπόθεση Όντομ: Τι είναι τα «Ράντσα του Ερωτα»

Κέντρα επί πληρωμή ακολασίας, γη της επαγγελίας για την εκπλήρωση κάθε σεξουαλικής φαντασίωσης, τα λεγόμενα «Ράντσα του Ερωτα» στην περιφέρεια του Λας Βέγκας υπόσχονται συναρπαστικές και αξέχαστες εμπειρίες. Ορισμένοι άνδρες βρίσκουν εκεί όλα όσα ονειρεύτηκαν γύρω από το σεξ. Κάποιοι άλλοι όμως, όπως ο δυστυχής Λαμάρ Οντομ, κινδυνεύουν να βρουν ακόμη και το τέλος τους.

Υπόθεση Όντομ: Τι είναι τα «Ράντσα του Ερωτα»
Η οικτρή εικόνα του τσακισμένου πάλαι ποτέ σταρ του ΝΒΑ, ενός γίγαντα πνιγμένου μέσα στον ίδιο του τον τοξικό εμετό, είναι απλώς η άλλη όψη του «ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο» στα σεξο-ράντσα της Νεβάδας. Ο Λαμάρ Οντομ πιθανότατα είχε αποφασίσει ότι για τον εαυτό του δεν υπήρχε αύριο ούτως ή άλλως και απλώς αντάλλασσε πάσες με τον θάνατο, καταπίνοντας όποιο ναρκωτικό δηλητήριο μπορούσε να βρει. Τελικά τον βρήκαν αναίσθητο οι δύο πόρνες που είχε νοικιάσει στο «Love Ranch», σε ένα από τα πλέον φημισμένα μπορντέλα που λειτουργούν στην ευρύτερη -και παροιμιωδώς «αμαρτωλή»- περιοχή του Λας Βέγκας. Αμαρτωλή αλλά και ανυπόληπτη, παραδόξως όμως όχι μόνο ως προς τον γενικότερο φαρισαϊκό πουριτανισμό με τον οποίον αντιμετωπίζονται συνήθως τα πορνεία. Η Νεβάδα ως πρωτεύουσα της ακολασίας έχει εκπέσει προ πολλού από τον παράδεισο του επί πληρωμή σεξ, μολονότι κάποτε -και όχι στο απώτερο παρελθόν- αποτελούσε κάτι σαν τη γη της επαγγελίας για τις αμιγώς αρσενικές φαντασιώσεις, εκεί όπου κάθε άντρας είχε τη δυνατότητα, ελαφρά τη καρδία, χωρίς αναστολές και ενοχές, απλώς με την πιστωτική του κάρτα να χρησιμοποιεί όπως του αρέσει την νοικιασμένη γυναικεία σάρκα. Πρόκειται για σχετικά απομονωμένα ράντσα-μπορντέλα τα οποία είναι σπαρμένα στην πολιτεία της Νεβάδα σε μια ακτίνα αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων γύρω από το Λας Βέγκας. Οι ονομασίες τους είναι, βέβαια, κάτι περισσότερο από υπαινικτικές για το είδος των υπηρεσιών που προσφέρουν στην πελατεία τους: «Wild Cat Brothel», «Moonlite Bunny Ranch», «Alien Cathouse», «Pussycat Saloon» κ.ο.κ. Είναι όλα οργανωμένα στη λογική και την αισθητική του αμερικανικού γιγαντισμού, δηλαδή κάτι σαν σούπερ-μάρκετ του σεξ και της κραιπάλης, απευθύνοντας πρόσκληση σε κάθε επίδοξο ηδονοθήρα να δοκιμάσει στην πράξη την εκπλήρωση των ερωτικών του απωθημένων. Υπό μίαν έννοια, οι άγριες εμπειρίες που υπόσχονται πίσω από τις υπέρλαμπρες φωτεινές επιγραφές, με τα νέον που αναβοσβήνουν και το γνωστό κιτς των αμερικανικών αυτοκινητοδρόμων, είναι μακρινός απόγονος των καουμπόικων σαλούν, κάτι που, παρά την όλη χυδαιότητα, μοιάζει να διατηρεί μια ιδέα νοσταλγίας και ζωντανής ιστορίας. 

Μολονότι ο τιμοκατάλογος των προσφερόμενων υπηρεσιών δεν ανακοινώνεται ποτέ επίσημα σε πρατήρια ηδονής όπως το «Love Ranch», είναι βέβαιο ότι ο Λαμάρ ήταν διατεθειμένος να καταβάλει αρκετές χιλιάδες δολάρια για κάθε νύχτα που θα περνούσε εκεί. Φήμες αναφέρουν ότι οι δύο πόρνες ανακούφισαν τον Λαμάρ Οντομ από τα 75.000 δολάρια που είχε επάνω του για τα μικροέξοδα της (σ)εξόρμησής του. Οι ιδιοκτήτες των μπορντέλων της Νεβάδας επαίρονται ότι πολιτικοί, αθλητές, μεγαλοεπιχειρηματίες, συγκροτήματα της ροκ, ηθοποιοί και λοιποί αστέρες που αναζητούν το ξεσάλωμα χωρίς κανένα όριο, έχουν διαμείνει ακόμη και επί αρκετές εβδομάδες στις φιλόξενες εγκαταστάσεις τους, απολαμβάνοντας την ξέφρενη υπερκατανάλωση σεξ και αλκοόλ. Το κόστος γι' αυτά τα όργια διαρκείας μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκ δολάρια: «Πριν από τρία χρόνια είχαμε έναν τύπο που ήρθε τα Χριστούγεννα και ξόδεψε 2,4 εκ. δολάρια» εξομολογείται ο Ντένις Χοφ, ο ιδιοκτήτης του «Love Ranch» χωρίς ιδιαίτερες αναστολές ή φόβο για ενδεχόμενο έλεγχο από την αμείλικτη εφορία των ΗΠΑ. Αλλωστε, η λειτουργία των μπορντέλων είναι καθόλα νόμιμη στην πολιτεία της Νεβάδα. «Ενας άλλος εκλεκτός πελάτης μας» συνεχίζει στον ίδιο τόνο ο Χοφ, «έμεινε μαζί μας για 11 ημέρες, ξοδεύοντας 1,75 εκ. δολάρια».

Κλείσιμο
Το χημικό κοκτέιλ που έριξε σε κώμα τον Λαμάρ Οντομ έχει αποτελέσει αιχμή αρνητικής δημοσιότητας, όχι μόνο για το συγκεκριμένο μπορντέλο, αλλά και για όλα τα ράντσα αυτού του είδους, τα οποία κατά παράδοσιν συνοδεύονταν από το επίθετο «κακόφημα». Ωστόσο, κατά τον ιδιοκτήτη του «Love Ranch», ο Οντομ ήταν ο μόνος αυτουργός της θανάσιμης βλάβης που προκάλεσε στον οργανισμό του, καθώς έκανε χρήση ουσιών που παρανόμως και κρυφά από τους υπεύθυνους πέρασε εντός του ράντσου. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους, η χρήση ναρκωτικών στα αμερικανικά ράντσα του έρωτα υποτίθεται πως απαγορεύεται αυστηρά. Υποτίθεται, επίσης, ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και ότι η διεύθυνση του ευαγούς οργανισμού προχωρά στην άμεση έξωση του πελάτη που αρνείται να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς. Ωστόσο, στο «μενού», όπως κατ' ευφημισμό ονομάζεται ο κατάλογος των υπηρεσιών που παρέχει το «Love Ranch», περιλαμβάνεται το «Βιάγκρα και Δονητές» -και δη στα «κυρίως πιάτα». Φυσικά, ο Ντένις Χοφ διευκρινίζει ότι το ράντσο του δεν διαθέτει τα μπλε χαπάκια της ακατάβλητης στύσης, αφήνοντας, προφανώς τη χρήση τους στη διακριτική ευχέρεια των πελατών και χωρίς να ανακατεύεται στο πώς και από πού έγινε η προμήθειά τους. Ο Λαμάρ Οντομ έκανε ένα κοκτέιλ με τα λεγόμενα «φυτικά Βιάγκρα», τα οποία, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα χημικά φαρμάκια που κατανάλωσε οδήγησαν στο γενικευμένο βραχυκύκλωμα του οργανισμού του. Ο Ντένις Χοφ από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί για να αποποιηθεί κάθε ανάμιξη του ράντσου του στην χορήγηση επικίνδυνων σκευασμάτων στον Οντομ, οι προκαταλήψεις, όμως, είναι μάλλον εναντίον του. Εξάλλου, σε μέρη που διαφημίζονται ως παράδεισοι για κάθε ελευθέριο, εκεί όπου υπάρχει κατανόηση και ανοχή σχεδόν για οποιοδήποτε βίτσιο, φαντάζεται κανείς ότι επικρατεί η λογική του «όλα επιτρέπονται». Κι αν αυτό ισχύει για τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και παρεκκλίσεις, γιατί να μην ισχύει κατ' επέκτασιν και σε κάθε άλλου είδους καταχρήσεις;

Απ' όλα έχει το μενού

Στη σουίτα-διαμέρισμα του «Love Ranch» που παραχωρήθηκε στον Λαμάρ Οντομ θα μπορούσε να διαμείνει μια ολόκληρη οικογένεια. Τεράστιοι χώροι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπαρ γεμάτο με τόσο αλκοόλ όσο θα χρειαζόταν ένας λόχος μέθυσων, μπάνιο με τζακούζι, καθιστικό με τηλεοράσεις για τα απαραίτητα διεγερτικά πορνο-θεάματα, υπολογιστής κ.λπ. Σύμφωνα με το «μενού», ένας πελάτης του διαμετρήματος Οντομ θα μπορούσε να ζήσει κάθε φαντασίωσή του, με τη συντροφιά όσων ιερειών του σεξ τραβά η όρεξή του. Η μυσταγωγία ξεκινά με τα προκαταρκτικά, δηλαδή με αισθησιακό χορό και στριπτίζ, με την αυτοϊκανοποίηση της πόρνης προς τέρψιν του πελάτη που παρακολουθεί δονητές να παλινδρομούν εν μέσω αναφιλητών και καταλλήλως ενισχυμένων επιφωνημάτων. Σε περίπτωση που ο παραγγελιοδότης «φτιάχνεται» στη θέα λεσβιακών συμπλεγμάτων, τα κορίτσια του σπιτιού μπορούν πρόθυμα να δώσουν την ανάλογη παράσταση. Το επόμενο στάδιο είναι η συμμετοχή του πελάτη, καθώς οι κυρίες αναλαμβάνουν να τον διεγείρουν ασκώντας την υψηλή τέχνη της πεολειχίας, δροσίζοντας ή ζεσταίνοντας τη στοματική τους κοιλότητα με διαφορετικής θερμοκρασίας υγρά, καθώς παίζουν το παιχνίδι «φωτιά και πάγος». Το γυμνό μασάζ με ολόκληρο το σώμα, το κοινό αφρόλουτρο κ.α. περιλαμβάνονται στα ορεκτικά. Σε ό,τι αφορά στο κυρίως γεύμα, η συνουσία ποικίλει από το κοινό ιεραποστολικό σεξ έως τα τριολέ, την παρενδυσία, τους ρόλους (νοσοκόμα, μαθήτρια, καλόγρια, ο πελάτης ως βρέφος με πάνες κ.λπ), σκηνικά και κοστούμια σαδομαζό, με άσκηση ήπιας και μάλλον σκηνοθετημένης βίας. Για οτιδήποτε πέρα από αυτά, ο πελάτης θα πρέπει να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση, αλλά και με τα ίδιες τις πόρνες, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι οι καθαυτό πρωταγωνίστριες είναι διατεθειμένες να κάνουν τα πάντα. Ακόμη και στα μπορντέλα της Νεβάδας υπάρχουν όρια -κάτι που είχε φανεί το 2003 όταν ο ροκ σταρ Βινς Νιλ των Mötley Crüe είχε συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό μιας ιερόδουλης, για τον οποίον του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με αναστολή, δίμηνη υποχρεωτική παρακολούθηση συνεδριών διαχείρισης θυμού και πρόστιμο 1.000 δολαρίων.

Πορνοστάρ προς ενοικίαση

Το τραγικό συμβάν στο «Love Ranch» με πρωταγωνιστή τον εν διαστάσει σύζυγο της Κλόε Καρντάσιαν, θεωρήθηκε θλιβερό και ανάξιο ενός πρώην πρωταθλητή. Και αυτό ισχύει για τον επιπλέον λόγο, μάλιστα, ότι για το αυτοκαταστροφικό του κρεσέντο ο Λαμάρ Οντομ επέλεξε την ψευδοπολυτέλεια του «μπάνγκαλοου» ενός μπορντέλου. Ο κόσμος των κατά παραγγελίαν σαρκικών απολαύσεων, έχοντας μάθει να αξιοποιεί τις απέραντες δυνατότητες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εξασφαλίσει ακριβώς τις υπηρεσίες που επιθυμεί, αγνοεί όλο και περισσότερο τα κλασικά μπορντέλα, όσο κι αν αυτά κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να εκσυγχρονιστούν. Αυτή τη στιγμή στη Νεβάδα λειτουργούν λιγότερα από 20 ράντσα, δηλαδή περίπου τα μισά από το μέσον της δεκαετίας του '80, την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής τους.
Τη νύχτα που προηγήθηκε του συμβάντος, ο Λαμάρ Οντομ γλεντούσε με δύο από τα πλέον περιζήτητα κορίτσια του «Love Ranch», την Ράιντερ Τσέρι και την Μόνικα Μονρό. Εξυπακούεται ότι τα ονοματεπώνυμα είναι πλαστά και παραπέμπουν ευθέως στη βιομηχανία του πορνό -η οποία έχει περιέλθει και αυτή σε βαθιά κρίση λόγω του κατακλυσμού που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο με τόνους δωρεάν υλικού. Το αποτέλεσμα είναι ότι αρκετές πορνοστάρ εκτρέπονται στα ράντσα του έρωτα, αναζητώντας στο καθαυτό πελατειακό σεξ τον βιοπορισμό τους. Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες πόρνες που ασκούν το επάγγελμά τους στα μπορντέλα της Νεβάδας, λίγο-πολύ με την παραδοσιακή τελετουργία: Εάν ο πελάτης δεν έχει κλείσει εκ των προτέρων κάποιο συγκεκριμένο κορίτσι, αμέσως με την άφιξή του γίνεται για χάρη του η γνωστή πασαρέλα του στοκ σάρκας που διαθέτει το κατάστημα, εκείνος επιλέγει εκείνην ή εκείνες που προτιμά και αντάμα οδεύουν στα ενδότερα.

Τα τελευταία χρόνια οι οίκοι ανοχής περιωπής όπως το «Love Ranch» έχουν καθιερώσει μια κατ' αποκοπήν συνεργασία με τις πόρνες, τις οποίες αντιμετωπίζουν πλέον όχι σαν οικόσιτες, εσωτερικές και μόνιμες υπαλλήλους αλλά σαν να ήταν και αυτές «αυτοαπασχολούμενες επιχειρηματίες». Ο πελάτης μπορεί να έρθει σε απευθείας επαφή μαζί τους, πάντα όμως μέσω του ράντσου, και να διαπραγματευτεί την ταρίφα αναλόγως των υπηρεσιών που χρειάζεται. Εικάζεται ότι η, αυστηρά εμπιστευτική, σύμβαση συνεργασίας μπορντέλου και πόρνης προβλέπει κατά κανόνα το ισομοίρασμα της αμοιβής κατά 50-50, ενδέχεται όμως το ποσοστό αυτό να διαφοροποιείται σε περιπτώσεις κοριτσιών που διαθέτουν ιδιαίτερα προσόντα, όπως πχ κάποιες πορνοστάρ πρώτης γραμμής κ.λπ. Στα ίδια τα πορνεία διεξάγονται ακόμη και διαγωνισμοί που αναδεικνύουν την «ερωμένη της χρονιάς», οπότε η εστεμμένη πόρνη απολαμβάνει ιδιαίτερης φήμης, αυξάνει τη ζήτησή της και πιθανώς μαζί με αυτήν και τις απολαβές της.

Πέραν αυτών των τυπικών, τα μπορντέλα της Νεβάδα εγγυώνται ότι ανά πάσα στιγμή, επί 24ωρης βάσης και για 365 ημέρες το έτος συμπεριλαμβανομένων εορτών και αργιών, η προς ενοικίαση γυναικεία σάρκα θα είναι διαθέσιμη σε τουλάχιστον 50 αντίτυπα από τα οποία ο πελάτης θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει.

Πάντως, σε ό,τι αφορά στις δύο πόρνες που, άθελά τους, βρέθηκαν να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο συμβάν με τον Λαμάρ Οντομ, η αιφνίδια υπερέκθεσή τους, μάλλον δεν έκανε καλό στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Η Ράιντερ Τσέρι και η Μόνικα Μονρό εξαφανίστηκαν και φαίνεται απίθανο να εργαστούν ξανά στο «Love Ranch» -εκτός και εάν αλλάξουν όνομα ή και εμφάνιση, με τις απαραίτητες πλαστικές επεμβάσεις κ.λπ. Αλλά ακόμη και ολόκληρη η μπορντελο-σκηνή της Νεβάδα πιθανότατα θα αργήσει να ξεπεράσει τον αντίκτυπο της τραγωδίας του Οντομ. Εχοντας ήδη αρχίσει τεθεί σε καθοδική τροχιά, τα ράντσα του σεξ στα πέριξ του Λας Βέγκας ίσως εξελιχθούν σε επαρχιακές γραφικότητες, σε οίκους ανοχής για ξεχασμένους περιθωριακούς της αμερικανικής ερημιάς, αποκλειστικά για την ανακούφιση της ανίας των νταλικέρηδων και των λοιπών επιγόνων των περιπλανώμενων καουμπόι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης