Νταβούτογλου: 12 συλλήψεις για αναρτήσεις στο Twitter σχετικά με την επίθεση στην Άγκυρα

Νταβούτογλου: 12 συλλήψεις για αναρτήσεις στο Twitter σχετικά με την επίθεση στην Άγκυρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρτήσεις έδειχναν εκ των προτέρων γνώση πληροφοριών σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα

Νταβούτογλου: 12 συλλήψεις για αναρτήσεις στο Twitter σχετικά με την επίθεση στην Άγκυρα
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα ότι 12 άνθρωποι συνελήφθησαν για αναρτήσεις τους στο Twitter οι οποίες έδειχναν εκ των προτέρων γνώση πληροφοριών σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα με 99 νεκρούς.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προχώρησε στην παραπάνω δήλωση σε ζωντανή μετάδοση του τηλεοπτικού δικτύου TGRT. Δεν έχουν γίνει όμως ακόμη γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τους ακριβείς λόγους των συλλήψεων. 

Κλείσιμο
Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό την πόλης πριν από την έναρξη πορείας ειρήνης που πραγματοποιούσε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) μαζί με άλλα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Η πορεία ειρήνης είχε προγραμματιστεί με αίτημα τον τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Χθες, ο πρωθυπουργός δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ορισμένοι από τους υπόπτους για την επίθεση είχαν ζήσει για πολλούς μήνες στη Συρία και μπορεί να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος ή με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης