Με μηνύσεις απειλούνται οι εργαζόμενοι της Air France για το λιντσάρισμα

Με μηνύσεις απειλούνται οι εργαζόμενοι της Air France για το λιντσάρισμα

«Σοκαρισμένος» δηλώνει ο Γάλλος πρωθυπουργός για τις «πράξεις βίας» των εργαζομένων και εκφράζει τη συμπαράστασή του στη διεύθυνση

Με μηνύσεις απειλούνται οι εργαζόμενοι της Air France για το λιντσάρισμα
Μετά τις απίστευτες σκηνές χάους που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας Air France στα περίχωρα του Παρισιού, με δεκάδες εργαζομένων να διαδηλώνουν για τις 2.900 απολύσεις που αποφασίστηκαν, η εταιρία απειλεί με μηνύσεις.



Κλείσιμο
Η διεύθυνση της Air France, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, αναμένεται να καταθέσει μήνυση για βιαιοπραγία εντός της ημέρας κατά των υπαλλήλων που προπηλάκισαν δύο διευθυντικά στελέχη σκίζοντάς τους τα ρούχα.



Οι εικόνες του διευθυντή προσωπικού Ξαβιέ Μπροσέτα και του γενικού διευθυντή Πιερ Πλιζονιέ που τράπηκαν σε φυγή όταν δεκάδες διαδηλωτών τους επιτέθηκαν, έχουν κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Ο Μπροσέτα φωτογραφήθηκε τη στιγμή που προσπαθεί να σκαρφαλώσει την περίφραξη του κτιρίου όπου πραγματοποιείτο συνεδρίαση για το σχέδιο απολύσεων, φορώντας μόνο τη γραβάτα του, καθώς προηγουμένως το πλήθος είχε καταφέρει να σκίσει το πουκάμισο και το σακάκι του. Ο Πλιζονιέ από την άλλη απαθανατίστηκε ενώ τον συνόδευσαν αστυνομικοί για να τον προστατεύσουν από την οργή των εργαζομένων, φορώντας το σκισμένο σακάκι και πουκάμισό του.



«Δε μπορούσα να το πιστέψω. Απλώς άρχισαν την επίθεση. Έμοιαζε σοκαρισμένος, ενώ τον έβγαζαν οι άνδρες ασφαλείας από τον φράχτη», δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους τη στιγμή του προπηλακισμού για τον Μπροσέτα.



Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος Φρεντερίκ Γκαζέ που βρισκόταν στη συνεδρίαση κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα με το όνομά του, όπως «Απολύστε τον Γκαζέ» και «Plan D; Απολύστε τον διευθυντή!». 



Παρά την άδικη απόλυση των 2.900 εργαζομένων, ο Γάλλος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις στιγμές βίας που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας.



Σύμφωνα με τη γαλλική Figaro ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε «σοκαρισμένος» από το περιστατικό και εξέφρασε την στήριξή του στη διεύθυνση της εταιρίας.

Όπως αναφέρθηκε στη γαλλική εφημερίδα, λοιπόν: «Ο Γάλλος πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένος από τις απαράδεκτες πράξεις βίας των διαδηλωτών στην Air France. Εκφράζει την πλήρη στήριξή του στην διεύθυνση της Air France, στον Φρεντερίκ Γκαζέ και τον Ξαβιέ Μπροσέτα που δέχθηκαν σωματική επίθεση. Η κατάσταση της εταιρίας είναι δύσκολη, αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά».

Το σχέδιο απολύσεων προβλέπει περικοπές προσωπικού κατά 300 στους πιλότους, 900 στους αεροσυνοδούς και 1.700 στο προσωπικό ξηράς, ενώ η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει την αγορά 19 νέων αεροσκαφών 787-9 και έξι αεροσκαφών 787-10 από την Boeing.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης