Σοκ στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 νεκροί από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο στο Όρεγκον

Σοκ στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 νεκροί από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο στο Όρεγκον

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα αίτια που όπλισαν το χέρι του 20χρονου δράστη που έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία - Το μακελειό έγινε την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις αίθουσες του κολεγίου

Σοκ στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 νεκροί  από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο στο Όρεγκον
Ένα ακόμα περιστατικό με πυροβολισμούς και νεκρούς σε χώρο πανεπιστημίου έγινε νωρίτερα σήμερα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Umpqua Community College στο Roseburg του Όρεγκον.

Προς το παρόν υπάρχουν πληροφορίες για ένα 13 νεκρούς και για τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά. Η επιχείρηση της αστυνομίας οδήγησε στην εκτέλεση του δράστη μετά από ανταλλαγή πυρών. Ενώ τα στοιχεία του δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί εκτός από το ότι είναι περίπου 20 ετών. Ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Κλείσιμο


Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους στις 10.45 τοπική ώρα, κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών στις αίθουσες. 

Το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό από την ώρα που ξεκίνησε το περιστατικό, ενώ εκατοντάδες από τους 3.300 φοιτητές του βρίσκονται κλεισμένοι στις αίθουσες.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής έντεκα άνθρωποι, όπου σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας σε συνέντευξη στο CNN δύο από αυτούς εξέπνευσαν.



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναρτήσεις απειλών του δράστη στα social media για την απόφασή του σχετικά με το σημερινό επεισόδιο. Σε ένα από τα μηνύματα που του αποδίδονται προειδοποιεί «κάποιους φοιτητές που είναι εντάξει, να μην πάνε αύριο στο σχολείο»



Ένα άλλο μήνυμα το οποίο αναφέρεται στα «αγαπημένα ρομπότ» (όπως πιθανόν να αποκαλεί τους φοιτητές) και εύχεται στους αναγνώστες των μηνυμάτων του «μία διασκεδαστική μέρα στη μνήμη του Elliot Rodger», αναφερόμενος στον άνδρα που είχε σκοτώσει πέρσι έξι ανθρώπους κοντά στο Πανεπιστήμιο της Santa Barbara. 

To άτομο που γράφει αυτό το μήνυμα (και φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης) συνεχίζει λέγοντας ότι: «Προσωπικά θα σηματοδοτήσω τον εορτασμό αυτής της ημέρας για τις πράξεις του Ήρωά μας, ανακοινώνοντας ότι έχω ένα περίτεχνο σχέδιο. Περιττό να πω: θα πρέπει να είναι λαμπρό».

Kαι καταλήγει: «Το φρικτό είδος των νορμάλ ανθρώπων θα πληρώσει για τις πράξεις του, και ο κόσμος θα γίνει καλύτερος»






Ακούστε το ηχητικό από τη στιγμή που ειδοποιείται η τοπική αστυνομία για τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης