Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 πρόσφυγες που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα

Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 πρόσφυγες που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα

«Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μπρέζιτσε και αναμένεται να προωθηθούν για επιστροφή στην Κροατία», δήλωσε η Αλένκα Ντρένικ από την αστυνομική διεύθυνση Νόβο Μέστο

Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 πρόσφυγες που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα
Οι αρχές της Σλοβενίας σκληραίνουν τη στάση της και εκτός από το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, προχωρούν σε συλλήψεις όσων προσφύγων επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα με παράνομο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν 104 πρόσφυγες, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν από την Κροατία στη Σλοβενία μέσα από χωράφια και δάση, στη συνοριακή γραμμή Όμπρεζιε.

«Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μπρέζιτσε και αναμένεται να προωθηθούν για επιστροφή στην Κροατία», δήλωσε η Αλένκα Ντρένικ από την αστυνομική διεύθυνση Νόβο Μέστο. Εν τω μεταξύ, η Κροατία αρνείται να δεχθεί πίσω 150 πρόσφυγες που ταξίδευαν με τρένο μέσω Σλοβενίας, με προορισμό τη Ζυρίχη. Όταν το τρένο έφθασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Ντόμποβα, κύρια σιδηροδρομική διάβαση στα σύνορα Σλοβενίας – Κροατίας, η αστυνομία έδωσε εντολή για την αποβίβαση των προσφύγων.

Η ομάδα προσφύγων οδηγήθηκε σε χώρο υποδοχής στην πόλη Ποστόινα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επαναπροώθησή τους στην Κροατία, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση του Νόβο Μέστο. Ο αστυνομικός διευθυντής Άντον Στούμπλιαρ δήλωσε ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι πρόσφυγες, κυρίως Σύροι και Ιρακινοί είχαν σκοπό να φθάσουν στη Γερμανία. Η Σλοβενία επανειλημμένως έχει επισημάνει ότι θα επαναπροωθεί στην Κροατία και στην Ουγγαρία άτομα που δεν καταθέτουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης