Έκκληση στην Ευρώπη να βοηθήσει τους πρόσφυγες απηύθυνε η θεία του Αϊλάν

Έκκληση στην Ευρώπη να βοηθήσει τους πρόσφυγες απηύθυνε η θεία του Αϊλάν

Η Κούρντι μίλησε μπροστά στον τοίχο που έστησαν μέλη του Avaaz στην πλατεία Σούμαν, στην καρδιά των Βρυξελλών, με αφορμή τη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών

Έκκληση στην Ευρώπη να βοηθήσει τους πρόσφυγες απηύθυνε η θεία του Αϊλάν
Τη φωνή της με μέλη του κινήματος Avaaz ένωσε η Τίμα Κούρντι, η θεία του μικρού Αιλάν κάνοντας έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα σύνορα για εκείνους που ζητούν καταφύγιο. 

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλες η κ. Κούρντι επισήμανε πως: «Είναι πολύ αργά πλέον για τον Αιλάν, τον Γκαλίμπ και την Ρέχανα, αλλά δεν είναι αργά για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που διακινδυνεύουν τα πάντα για να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Αντί να υψώνουν φράχτες, ζητάω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους παγκόσμιους ηγέτες να ανοίξουν τις πόρτες τους. Για καιρό τώρα αγνοούν τους πρόσφυγες. Αλλά ήρθε η στιγμή να αναλάβουν δράση και να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο για να τους σώσουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία».

Κλείσιμο
Η Κούρντι μίλησε μπροστά στον τοίχο που έστησαν μέλη του Avaaz στην πλατεία Σούμαν, στην καρδιά των Βρυξελλών, με αφορμή τη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών. Παράλληλα, επρόκειτο να συναντηθεί με Ευρωπαίους υπουργούς και ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες για να τους παραδώσει το  ψήφισμα του Avaaz που έχει ήδη υπογραφεί από 1,2 εκατομμύρια πολίτες και να τους ζητήσει να στηρίξουν ένα δίκαιο και κατεπείγον σχέδιο δράσης.  

Ο Λούης Μοράγκο από το Avaaz είπε: «Αυτή είναι μια μάχη ανάμεσα σε δύο Ευρώπες: μια Ευρώπη που ασπάζεται τις αξίες της αλληλεγγύης και διαφορετικότητας και μια άλλη Ευρώπη που σπέρνει το φόβο και το διχασμό. Η απάντηση της Ευρώπης σε αυτή την κρίση πρέπει να έχει ως βάση τη μετεγκατάσταση των 160.000 αιτούντων άσυλο που προτείνει ο Γιούνκερ και όχι το φράχτη ντροπής που σηκώνει η Ουγγαρία. 1,2 εκατομμύρια πολίτες καλούν την Ευρώπη να στηρίξει μια προοδευτική, ανθρώπινη πολιτική».

Σε ανακοίνωσή του το κίνημα Avaaz, ζητάει από τους Ευρωπαίους ηγέτες:

1.    Στήριξη της νέας πρότασης Γιούνκερ ως πρώτο βήμα.
2.    Νόμιμες και ασφαλείς οδούς για πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.
3.    Μετεγκατάσταση περισσότερων προσφύγων προβλέποντας στην ισομερή κατανομή τους στις χώρες της Ευρώπης και στην επανασύνδεση οικογενειών.
4.    Έκτακτη, οικονομική και τεχνική υποστήριξη σε χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, όπως η Ελλάδα.
5.    Επαρκείς επιχειρήσεις διάσωσης στις χώρες εισόδου της ΕΕ.
6.    Αποφυγή μέτρων ασφαλείας που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αιτούντων άσυλο.
 
Η σημερινή δράση είναι μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας που τρέχει το Avaaz εδώ και έξη μήνες στα πλαίσια της οποίας έχει ήδη:
 
-          Οργανώσει εκστρατείες σε εθνικό επίπεδο για να πιέσει Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βελτιώσουν τις πολιτικές τους και να δεχτούν περισσότερους πρόσφυγες.
-          Κινητοποιήσει πάνω από 5.000 πολίτες να φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων και να βοηθήσουν εθελοντικά σε προγράμματα στήριξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα την Ισπανία και τη Μάλτα.
-          Χρηματοδοτήσει πρόγραμμα συνοδείας 300 ασυνόδευτων ανηλίκων στα ελληνικά νησιά.
-          Διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες στα νησιά της Λέρου και της Κω.
-          Δωρίσει 500.000 δολάρια στο μεγαλύτερο, ιδιωτικό πρόγραμμα θαλάσσιων διασώσεων MOAS.

Με πάνω από 40 εκατομμύρια μέλη, το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών που δραστηριοποιείται για να διασφαλίσει ότι οι αξίες και οι απόψεις των πολιτών του κόσμου βρίσκονται στο επίκεντρο των επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης