Γερμανία: Πρόσφυγες ζουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί

Γερμανία: Πρόσφυγες ζουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί

Το διαβόητο στρατόπεδο των ναζί, Μπούχενβαλντ, κοντά στην Θουριγγία, έγινε «σπίτι» για 21 άνδρες πρόσφυγες, που παραμένουν σε αυτό μέχρι να τους χορηγηθεί άσυλο

Γερμανία: Πρόσφυγες ζουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί
Η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό από το κύμα προσφύγων, που με ορμή έρχεται στην Ευρώπη. Από τον περασμένο Ιανουάριο η γερμανική κυβέρνηση άνοιξε τις πύλες ενός από τα πλέον διαβόητα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, το Μπούχενβαλντ (δάσος με οξιές), κοντά στην Θουριγγία, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί πρόσφυγες μέχρι να τους χορηγηθεί το πολυπόθητο άσυλο.



Κλείσιμο
Το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 1937 μέχρι τον Απρίλιο του 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, φυλακίστηκαν συνολικά 250.000 άνθρωποι, εκ των οποίων πάνω από 56.000 υποβλήθηκαν σε ιατρικά πειράματα για να χάσουν στη συνέχεια τη ζωή τους.



Από τον περασμένο Ιανουάριο ζουν στο στρατόπεδο 21 άνδρες πρόσφυγες, στους οποίους δίνεται ένα μικρό ποσόν για να αγοράζουν φαγητό και ό,τι άλλο χρειάζονται για την επιβίωσή τους, μέχρι η γερμανική κυβέρνηση να τους χορηγήσει άσυλο.



Ο Abdurahman Massa από την βόρεια Ερυθραία ζει σε ένα δωμάτιο με τον 21χρονο Ayaya Tsinat και δηλώνει: «Εδώ είναι καλά για μένα, άλλοι δεν έχουν ούτε αυτό», ενώ προσθέτει ότι δεν τον απασχολεί τι ήταν ο χώρος στο παρελθόν.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί 800.000 πρόσφυγες μέσα στο τρέχον έτος και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε η κυβέρνησή της να διαθέσει ένα επί πλέον ποσόν ύψους έξι δισ. ευρώ για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορά της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης