LIVE

Κορωνοϊός

Ανακάλυψη: Βρέθηκε Κοράνι αρχαιότερο από τον Μωάμεθ

Ανακάλυψη: Βρέθηκε Κοράνι αρχαιότερο από τον Μωάμεθ

Οι σελίδες του, μετά την χρονολόγηση τους από ειδικούς στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φαίνεται πως αποτελούν χωρίς αμφιβολία, τμήμα του αρχαιότερου Κορανιού στον κόσμο

Αποκαλύψεις που αλλάζουν όλη την ιστορία του Ισλαμισμού ήρθαν στο φως, μετά την πρόσφατη ανακάλυψη του αρχαιότερου Κορανιού στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία, βρέθηκαν στο εσωτερικό ενός άλλου Κορανιού του 7ου αιώνα μ.Χ. αποσπάσματα από ένα αρχαιότερο Κοράνι. Οι σελίδες είναι γραμμένες με ένα μελάνι πρώιμης μορφής πάνω σε περγαμηνές που δημιουργήθηκαν από δέρμα ζώων. Τα αποσπάσματα, τα οποία βρέθηκαν εμπεριέχουν τα κεφάλαια 18 έως 20 από το Κοράνι, ενώ εικάζεται ότι γράφτηκαν από κάποιον που γνώριζε τον Προφήτη Μωάμεθ, ιδρυτή της Ισλαμικής θρησκείας. 

Αρκετοί ιστορικοί, όμως, φαίνεται να πιστεύουν πως το εν λόγω κείμενο ενδέχεται να προηγείται χρονικά του ίδιου του προφήτη Μωάμεθ.
Εικάζεται πως το Κοράνι του Μπέρμιγχαμ γράφτηκε μεταξύ του 568-645 μ.Χ., ενώ ο προφήτης Μωάμεθ έζησε από το 570 έως το 632 μ.Χ. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιστορικού Tom Holland στην εφημερίδα Times: «Αποσταθεροποιεί, για να το θέσω μετριοπαθώς, την ιδέα ότι έχουμε οποιαδήποτε ιδέα για το πώς πραγματικά δημιουργήθηκε το Κοράνι».

Ο Keith Small, από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συμπλήρωσε πως: «Αυτό στηρίζει περισσότερο τις περιφερειακές απόψεις για τη γένεση του Κορανιού, που θέλουν τον Μωάμεθ και τους οπαδούς του να έχουν χρησιμοποιήσει ένα κείμενο, που ήδη υπήρχε, διαμορφώνοντάς το έτσι, ώστε να εκφράζει τις πολιτικές και θεολογικές τους πεποιθήσεις. Κάτι τέτοιο φαίνεται πιο πιθανό, από το να έλαβε ο Μωάμεθ μια θεία επιφοίτηση».

Ωστόσο, Μουσουλμάνοι λόγιοι διαφωνούν κάθετα με τέτοιες απόψεις, με τον Mustafa Shah από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών να υποστηρίζει πως: «Αν μη τι άλλο, το εν λόγω χειρόγραφο, επιβεβαιώνει τις παραδοσιακές απόψεις για την προέλευση του Κορανιού».

Ο προφήτης Μωάμεθ, πιστεύεται πως ίδρυσε τον Ισλαμισμό μετά το 610 μ.Χ., ενώ το πρώτο Κοράνι, με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, γράφτηκε μετά τον θάνατο του προφήτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Αλή αλ-Γιουνάνι

Τα ΜΜΕ για το Κορανικό χειρόγραφο του Μπέρμιγχαμ Η μέθοδος της ραδιοχρονολόγησης λοιπόν αποκαλύπτει για το Κοράνι, που έχουμε στα χέρια μας, ότι δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή. Όπως το διάβαζαν και το απαγγέλνανε οι πρώτοι Μουσουλμάνοι, της εποχής του Προφήτη μας, έτσι και εμείς το διαβάζουμε και το απαγγέλουμε σήμερα, Αλ Χάμντουλιλλαχ. Τίποτα απολύτως καινούριο για εμάς τους Μουσουλμάνους. Παρόλαυτα όμως, η ανακάλυψη αυτή στον Δυτικό κόσμο, που αρχικά τόνιζε την αξιοπιστία του Κορανίου με επιστημονικό τρόπο (ξανά τονίζω ολα αυτά για εμάς τους Μουσουλμάνους είναι γνωστά από τις Κορανικές επιστήμες), προκάλεσε πολλά παράπονα και προβλήματα, ιδιαίτερα σε Χριστιανικούς κύκλους, μιας και η Βίβλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο πεδίο της κριτικής κειμένου. Έτσι λοιπόν, επιστρατεύουν μερικούς κουλτουριάρηδες συγγραφείς τύπου Τόμ Χόλανντ (και όχι ακαδημαϊκούς) που θα εκφράσουν διάφορες θεωρίες συνομωσίας και θα ρίξουν λίγο λάσπη στην ακράδαντη τεκμηριωμένη επιστημονική τοποθέτηση περί αξιοπιστίας του Κορανίου. Η γνωστή δημοσιοκαφρίλα ανέλαβε την δημοσιοποίηση της προπαγάνδας... Τι και αν επιστήμονες και ακαδημαϊκοί του πανεπιστημίου στο Μπέρμιγχαμ μας λένε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια ανακάλυψη που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία του Κορανίου και της Ισλαμικής ιστορίας, αυτά είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους δημοσιογράφους. Δεν πουλάνε. Η είδηση όμως ότι ένα αρχαίο Κορανικό χειρόγραφο μπορεί να ανατρέψει την Ισλαμική πίστη, τότε αυτό μαλιστα, μπορεί να φέρει χιλιάδες κλικ. Όμως ακόμα και μέσα από αυτήν την προπαγάνδα η αλήθεια διακρίνεται. Προσέξτε εδω την γκάφα. Οι ειδικοί πιστεύουν πως το χειρόγραφο, που είναι γραμμένο πάνω σε τομάρι κατσίκας ή αρνιού, έχει ημερομηνία γέννησης μεταξύ 568 μ.Χ. & 645 μ.Χ. ενώ ο Προφήτης Μωάμεθ, που πιστεύεται ότι έγινε δέκτης των αποκαλύψεων που συνθέτουν το ιερό βιβλίου των μουσουλμάνων έζησε μεταξύ 570 μ.Χ. & 632 Οι χρονολογίες ταιριάζουν με την Ισλαμική παράδοση. Οι ημερομηνίες του χειρογράφου είναι 568 μ.Χ με 645 μ.Χ, οι αποκαλύψεις του Κορανίου ξεκίνησαν το 610 περίπου. Συνεπώς, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία απειλή αλλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η εγκυρότητα της Ισλαμικής παράδοσης & μάλιστα από Δυτικούς επιστήμονες. Η αγωνία των πολέμιων του Ισλάμ να επιτεθούν σε κάτι που επιβεβαιώνει την Ισλαμική ιστορία, ως προς την αξιοπιστία της, είναι παραπάνω από ξεκάθαρη. Βιάστηκαν να ποτίσουν τον κόσμο με καχυποψίες με αποτέλεσμα να σκοντάψουν στην ίδια τους την προπαγάνδα. Άχμαντ Ελντίν

George2

Τα ισιώσαμε όλα με την καραμέλα των ...σταυροφοριών !!! Θυμηθείτε! Ο Χριστιανισμός έγινε ανεκτός το 313 , διάταγμα Μεδιολάνων, μετα τρεις αιώνες Διωγμών! Το Ισλάμ εξαπλώθηκε μέσα σε 100 χρόνια 620-730 με το σπαθί και μόνο !! 717 πρώτη τους συντριβή στα τείχη της Πόλης , 720+ στο Poitiers... Οι σταυροφορίες , 300 χρόνια αργότερα , αντίδραση του χριστιανικού κόσμου , όχι μόνο για την κατάκτηση των " Αγίων τόπων" , αλλά κ την απαλλαγή της Μεσογείου απο τους Σαρακηνούς και την μουσουλμανική πειρατεία , που μόνη η Ανατ. Ρωμ. αυτοκρατορία δεν μπορούσε να αναστείλει ! ( Σικελία, Κρήτη, Κύπρος άλλαζαν χέρια , ας τα θυμόμαστε , η μπαρμαρια γεμάτη χριστιανούς σκλάβους παιδιά κ γυναίκες α λα ISIS....)

anan

100 η αλεπού 101 τ' αλεπόπουλο. Γράφετε ότι ανοησία σας σερβίρουν αρκεί νάναι από το "Cambridge". Εύγε!!!!!

+1

ολα τα διεθνη ΜΜΕ προβαλουν το ισλαμ με μανια λες και αν δεν μιλησουν 10 φορες την μερα γιαυτο - δεν θα πληρωθουν

Όχι, περίμενε!!!

Περίμενε, ας εξηγούμε σιγά σιγά ότι μουσουλμανισμός ίσον καλοστημένο παραμύθι για να φανατίζουνε μάζες και επεκτατικές στρατηγικές. Μακριά από εμάς οι μουσουλμάνοι ταλιμπάν που προσπαθούν να επιβάλουνε κανιβαλισμούς στην Ευρώπη. Αν θέλουνε Ισλάμ ας πάνε στις χώρες τους. Εμείς δεν ήρθαμε στις δικές τους να τους κόψουμε το κεφάλι αν δεν πουν Κύριε Ελέησον.

17.06

πολυ σωστα.

George

Ε καλά δεν είναι ακριβώς έτσι.... Αν και Χριστιανός, δεν μπορώ να κάνω πως δεν είδα και δεν άκουσα για τις περίφημες Σταυροφορίες... google it ;-)

ζεμανφου

Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ ΩΩΩ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης