ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ζητεί από το Κογκρέσο νέο νόμο για την οπλοκατοχή

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ζητεί από το Κογκρέσο νέο νόμο για την οπλοκατοχή

Ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει «λογικά» μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα δράματα που πλέον έχουν γίνει «πολύ συχνά» στις Ηνωμένες Πολιτείες

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ζητεί από το Κογκρέσο νέο νόμο για την οπλοκατοχή
Να νομοθετήσει ένα νέο πλαίσιο για την οπλοκατοχή, την πώληση και τη χρήση όπλων κάλεσε εκ νέου ο Λευκός Οίκος το αμερικανικό Κογκρέσο, με αφορμή την τραγωδία με την εκτέλεση των δύο δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγωδία, ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει «λογικά» μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα δράματα, τα οποία πλέον έχουν γίνει «πολύ συχνά» στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ότι «θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε τη βία, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο».

Σε μήνυμά που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter, η Κλίντον ανέφερε ότι «προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων», του Άνταμ Γουόρντ και της Άλισον Πάρκερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης