Ισλαμιστές κρατούν ομήρους σε ξενοδοχείο στο Μάλι - Nεκρός υπάλληλος του ΟΗΕ

Ισλαμιστές κρατούν ομήρους σε ξενοδοχείο στο Μάλι - Nεκρός υπάλληλος του ΟΗΕ

Ενας Ουκρανός δραπέτευσε - Ο αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος


Ισλαμιστές κρατούν ομήρους σε ξενοδοχείο στο Μάλι - Nεκρός υπάλληλος του ΟΗΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η κατάσταση ομηρίας στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, στο κεντρικό Μαλί, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι εκ των οποίων οι τρεις ήταν στρατιωτικοί και δύο από τους δράστες

Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, η ειρηνευτική αποστολή MINUSMA, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών.

Κλείσιμο
«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέλος του προσωπικού που σχετίζεται με τη MINUSMA σκοτώθηκε στην επίθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί η υπηκοότητα του θύματος.

Ο αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος, όμως, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί είπε ότι είναι τουλάχιστον 10. Επίσης, η ρωσική πρεσβεία στο Μπαμακό, που νωρίτερα είχε διαψεύσει ότι κρατούνται όμηροι τρεις Ρώσοι πιλότοι, ανακοίνωσε ότι μεταξύ των ομήρων είναι και ένας Ρώσος πολίτης.

«Οι ένοπλοι έχουν αποσυρθεί μέσα στο ξενοδοχείο και έχουν πάρει μαζί τους ομήρους. Ο στρατός αναζητά μια λύση», δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Δραπέτευσε Ουκρανός όμηρος από το ξενοδοχείο

Πάντως, όμως, έγινε γνωστό ένας Ουκρανός υπήκοος κατάφερε να δραπετεύσει από το ξενοδοχείο.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε πως ο άντρας μπόρεσε να δραπετεύσει το απόγευμα από το ξενοδοχείο και αποκάλυψε πως πριν από την επίθεση μαζί του στο ξενοδοχείο ήταν τρεις Νοτιοαφρικανοί και ένας Ρώσος.

Ο Ουκρανός είπε επίσης στις αρχές ότι την ώρα που εκείνος διέφυγε μέσα στο κτίριο βρίσκονταν «τέσσερις ή πέντε τρομοκράτες».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης