Ισπανία: Η γνώση... επικράτησε της ταυρομαχίας!

Το συμβούλιο της κωμόπολης Villafranca de los Caballeros, η οποία βρίσκεται 110 χιλιόμετρα έξω από τη Μαδρίτη, αποφάσισε να μην  διοργανώσει τις παραδοσιακές ταυρομαχίες, προκειμένου να διαθέτει τα 18.000 ευρώ για την αγορά σχολικών βοηθημάτων στα παιδιά των ανέργων

Η κρίση επιφέρει ανατροπές. Οι ανατροπές αλλάζουν τις προτεραιότητες και οι κοινωνίες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Ότι ακριβώς έκανε η ισπανική κωμόπολη Villafranca de los Caballeros, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη. Το Συμβούλιο της μικρής πόλης αποφάσισε να μην διοργανώσει τις παραδοσιακές ταυρομαχίες του δρόμου και να διαθέσει τις 18.000 ευρώ στην αγορά σχολικών βοηθημάτων για τα παιδιά των ανέργων.

Στην πόλη κατοικούν περίπου 5.000 άνθρωποι. Τα ποσοστά ανεργίας είναι πολύ υψηλά και αρκετοί άνεργοι αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, καλύπτοντας τις σχολικές τους ανάγκες. Το Συμβούλιο αποφάσισε να αλλάξει τις προτεραιότητές του και να προτείνει  τη διάθεση του ποσού σε έναν πιο ευγενή σκοπό. Στη γνώση, αντί του θεάματος.

«Δεν είμαστε εναντίον των ταυρομαχιών, αλλά αποφασίσαμε να διαθέσουμε τα χρήματα σε άλλους σκοπούς» δήλωσε μέλος του Συμβουλίου της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr