Νετανιάχου: Απειλή για τον κόσμο η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Νετανιάχου: Απειλή για τον κόσμο η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

«Η Τεχεράνη θα μπορεί να αποκτήσει μέσα σε δέκα χρόνια όσες ατομικές βόμβες επιθυμεί», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Νετανιάχου: Απειλή για τον κόσμο η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν
Σε επίσημη επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου και να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Νετανιάχου μιλώντας με τον Ιταλό ομόλογό του, δήλωσε πως η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν αποτελεί απειλή για το Ισραήλ, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Κλείσιμο
«Η Τεχεράνη θα μπορεί να αποκτήσει μέσα σε δέκα χρόνια όσες ατομικές βόμβες επιθυμεί», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως πρόκειται για «ιστορικό λάθος και κακή διαπραγμάτευση».

Από την άλλη, ο κ. Ρέντσι δήλωσε ότι υποστηρίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν αλλά «η ασφάλεια του Ισραήλ είναι δικαίωμα και υποχρέωση».

Όπως είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός: «Πιστεύω ότι έχουμε διαφορετικές θέσεις, υποστηρίζουμε τη συμφωνία και θα είμαι προσεκτικοί για την εφαρμογή του. πιστεύω ότι σήμερα είμαστε όλοι Δαυίδ κατά βάρβαρων εχθρών που χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να προκαλέσουν τρόμο, μιζέρια και θάνατο. Πιστεύω ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι η ασφάλεια της Ευρώπης».

Την ίδια ώρα, σχετικά με τη συμφωνία ο κ. Ρέντσι πρόσθεσε: «Είναι το πρώτο βήμα. Θα ελέγξουμε με την διεθνή κοινότητα γιατί δεν πρόκειται μόνο για το ζήτημα του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ αλλά είναι σημαντικό το Ισραήλ να διατηρήσει την κυριαρχία του και τον ρόλο του».

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε πως οι σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ είναι φιλικές και δήλωσε έτοιμος «να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε τα πιο σημαντικά όνειρα για μία καλύτερη ζωή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης