Ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ πάει Πανεπιστήμιο

Ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ πάει Πανεπιστήμιο

Ο Άντερς Μπρέιβικ που αιματοκύλησε το νησί Ουτόγια θα σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες από τη φυλακή - Όλοι έχουν δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση λέει το Πανεπιστήμιο


Ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ πάει Πανεπιστήμιο
Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έγινε γνωστός ως «μακελάρης της Νορβηγίας» καθώς αιματοκύλισε το νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, σκοτώνοντας το 2011 77 ανθρώπους εκ των οποίων μέλη της νεολαίας του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες.

Ο Μπρέιβικ είχε προκαλέσει σάλο το 2013 με το αίτημά του να παρακολουθήσει το τμήμα των Πολιτικών Επιστημών, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημιακού ιδρύματος ο καθένας έχει δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση και ούτε ο δολοφόνος δεν μπορούσε να εξαιρεθεί.

«Έχει τα εχέγγυα για την είσοδό του. Θα γίνει δεκτός επί τη βάσει των κανόνων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, Όλε Πέτερ Ότερσεν, στο πρακτορείο Reuters.

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο Guardian ο… φοιτητής Μπρέιβικ δε θα έχει επαφή με άλλους σπουδαστές και προσωπικό, ενώ θα παρακολουθεί τα μαθήματα από τη φυλακή.

Όπως αναφέρεται όλοι οι κρατούμενοι στη Νορβηγία έχουν το δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση αν τηρούν τα κριτήρια.
Κλείσιμο

Ο 36χρονος σήμερα Νορβηγός, κρατείται σε απομόνωση και έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση, ενώ όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα που επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου «ο Μπρέιβικ θα μάθει για τη δημοκρατία, την δικαιοσύνη, τον πλουραλισμό και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μειονότητες και τις βασικές αρχές ελευθερίας».

Ο Ότερσεν συμπλήρωσε: «Ακόμα και αν υπάρχουν ακόμα έντονα συναισθήματα για αυτό, καθηγητές και προσωπικό αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης