Charlie Hebdo: Όχι άλλα σκίτσα για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ

Charlie Hebdo: Όχι άλλα σκίτσα για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ

Ο νέος εκδότης του γαλλικού σατυρικού περιοδικού Laurent Sourisseau δήλωσε στο «Stern» ότι σταματούν να δημοσιεύουν άλλα σκίτσα που να αφορούν το Ισλάμ και τον Μωάμεθ

Charlie Hebdo: Όχι άλλα σκίτσα για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ
Έξι μήνες μετά την μαζική δολοφονία των συντακτών του Charlie Hebdo στο Παρίσι, ο επιζήσας εκδότης του Sourisseau έδωσε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern. Εκεί ο νέος επικεφαλής του περιοδικού δηλώνει ότι από εδώ και στο εξής δεν θα δημοσιεύονται σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκιτσάραμε τον Μωάμεθ για να υπερασπιστούμε την αρχή ότι ο καθένας μπορεί να σχεδιάζει ότι θέλει. Τώρα πια κάναμε την δουλειά μας. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα του καθενός στην σάτιρα».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να σατιρίζουν όλες τις θρησκείες. Αλλά δεν θέλει να φαίνεται ότι έχουν μια εμμονή με το Ισλάμ. «Τα λάθη που μπορεί να κατηγορήσει κανείς το Ισλάμ μπορεί να τα βρει και σε άλλες θρησκείες» λέει με μία δόση αυτοκριτικής.

Ο Sourisseau ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που επέζησαν από την επίθεση στο γραφείο του περιοδικού τον Ιανουάριο, αφήνοντας πίσω 16 νεκρούς, ανάμεσά τους και μερικοί από τους πιο εμβληματικούς Ευρωπαίους σκιτσογράφους των τελευταίων δεκαετιών. 

Η απόφαση του νέου επικεφαλής του περιοδικού αναμένεται να προκαλέσει πλήθος σχολίων, καθώς πολλοί θα υποστηρίξουν ότι κάνει «πίσω» στην γραμμή του περιοδικού και στον χαμό των συντρόφων του. Πολλοί μιλούν και για δειλία. Όμως κάποιοι πιο ψύχραιμοι κάνουν λόγο για ένα προφανές mea culpa από την πλευρά του περιοδικού και την εμμονή του με το Ισλάμ. Ο χρόνος θα δείξει ποιοι έχουν δίκιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης