Ο Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας που ζητά την μετατροπή του Μουσείου Αγίας Σοφίας σε τζαμί συγκεντρώθηκε μπροστά από την Πλατεία Αγίας Σοφίας κατά την επέτειο από την άλωση της Πόλης.
Ο Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας που ζητά την μετατροπή του Μουσείου Αγίας Σοφίας σε τζαμί συγκεντρώθηκε μπροστά από την Πλατεία Αγίας Σοφίας κατά την πρωινή προσευχή.
Το πλήθος που ήρθε στην πλατεία με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη και τους γύρω νομούς έκανε την πρωινή προσευχή μπροστά από την Αγία Σοφία.
Το εζάνι (κάλεσμα για προσευχή) εκφώνησε ο Μουεζίνης του Τεμένους αλ Ακσά, Φιράζ Γκαζάζ.
Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολίας στην Κωνσταντινούπολη Αλί Ουγούρ Μπουλούτ ανέγνωσε το φιρμάνι του Σουλτάνου Φατίχ του Κατακτητή για τα βακούφια.
Ο Πρόεδρος του συνδέσμου Σαλίχ Τουρχάν είπε ότι η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει για προσκύνημα ως τζαμί και πως γιορτάζουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.
Το πλήθος που φώναξε συνθήματα όπως «Να σπάσουν τα δεσμά, να ανοίξει η Αγία Σοφία» διαλύθηκε ειρηνικά.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).