Ανν Πενζό: Η γυναίκα που έζησε στη σκιά του Φρανσουά Μιτεράν επί 32 χρόνια!

Ανν Πενζό: Η γυναίκα που έζησε στη σκιά του Φρανσουά Μιτεράν επί 32 χρόνια!

Η «άλλη γυναίκα» στη ζωή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, αποφάσισε να μιλήσει για την «σιωπηλή» σχέση της με τον  άνθρωπο που την έκανε ευτυχισμένη και δυστυχισμένη ταυτόχρονα

Ανν Πενζό: Η γυναίκα που έζησε στη σκιά του Φρανσουά Μιτεράν επί 32 χρόνια!
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία το βιβλίο του Βρετανού δημοσιογράφου του BBC, Φίλιπ Σορτ, για τον Φρανσουά Μιτεράν, που υπήρξε πρόεδρος της χώρας από το 1981 μέχρι το 1995 και πέθανε από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία 79 ετών, το 1996.



Το βιβλίο με τον τίτλο «Mitterrand: A Study in Ambiguity», γράφτηκε και κυκλοφόρησε στη Βρετανία το 2013, αλλά, μόλις τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γαλλία. Όμως, προτού ακόμα μπει στα ράφια των βιβλιοπωλείων, αποσπάσματά του, που ήδη δημοσιεύθηκαν στο γαλλικό περιοδικό L' Express, έχουν δημιουργήσει συζητήσεις, επειδή για πρώτη φορά, η Ανν Πενζό, η «άλλη γυναίκα» στη ζωή του Μιτεράν για τριάντα δύο χρόνια, μίλησε στον Βρετανό δημοσιογράφο για τη ζωή της στη «σκιά» του Γάλλου προέδρου.

Κλείσιμο


Η Πενζό, που σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και εργάστηκε στο μουσείο του Λούβρου και στο μουσείο Ντ' Ορσέ, είχε επί χρόνια αρνηθεί να μιλήσει για την σχέση της με τον Μιτεράν στον γαλλικό Τύπο και είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την κοινή ζωή με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά και για τον χαρακτήρα του.



Σύμφωνα με την Πενζό, όταν ήταν είκοσι ετών γνώρισε τον Φρανσουά Μιτεράν, 47 ετών και παντρεμένο ήδη με την Ντανιέλ Μιτεράν, με την οποία είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Από την αρχή η Ανν Πενζό τόνισε πως γνώριζε ότι ο Μιτεράν δεν θα χώριζε ποτέ την Ντανιέλ και αυτό έγινε ακόμα πιο σαφές, όταν ξαφνικά πέθανε ο γιος του Πασκάλ. Όμως, η Πενζό, 72 ετών σήμερα, έθεσε τελεσίγραφο στον Μιτεράν, ότι θα τον χωρίσει, αν δεν της χαρίσει ένα παιδί. Έτσι και έγινε. Το 1974 γεννήθηκε η «κρυφή» κόρη του Γάλλου προέδρου, Μαζαρέν, την οποία μόλις το 1994 το περιοδικό Paris Match φωτογράφισε σε εστιατόριο δίπλα στον πατέρα της.



«Ο Μιτεράν με έκανε ταυτόχρονα ευτυχισμένη και δυστυχισμένη», υποστηρίζει η ερωμένη του Γάλλου προέδρου και αποκαλύπτει την αγαπημένη του φράση, που της την ανέφερε πολύ συχνά: «Η μόνη αιώνια αγάπη είναι αυτή που συναντά εμπόδια»!

Η ειρωνεία είναι ότι η Ντανιέλ Μιτεράν αρχικά, όταν έμαθε για την σχέση του συζύγου της με την Πενζό αρνήθηκε να του δώσει διαζύγιο, αλλά, δέκα χρόνια αργότερα, η ίδια σύναψε εξωσυζυγική σχέση με έναν δάσκαλο του τένις. Τότε, όμως, ο Γάλλος πρόεδρος ετοιμαζόταν να διεκδικήσει την προεδρία και ένα ενδεχόμενο διαζύγιο θα ήταν καταστροφικό για την δημόσια εικόνα του.

Η Πενζό στην επίμαχη συνέντευξη στον Βρετανό δημοσιογράφο κάνει λόγο και για τον θάνατο του Μιτεράν και εκφράζει την άποψη, ότι ο ίδιος ζήτησε από τον γιατρό του, Ζαν Πιερ Ταρό να του κάνει μια ένεση για να «τελειώσει νωρίτερα», όμως, αυτή είναι μια πληροφορία που ο Ταρό αρνήθηκε να επιβεβαιώσει. Στην κηδεία του Μιτεράν, στις 11 Ιανουαρίου του 1996, παρέστησαν και οι δύο γυναίκες της ζωής του, Ντανιέλ Μιτεράν και Ανν Πενζό.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης