Ιταλία: Ακόμα 300 μετανάστες αποβιβάστηκαν στις ακτές της Σικελίας

Ιταλία: Ακόμα 300 μετανάστες αποβιβάστηκαν στις ακτές της Σικελίας

Ανάμεσα τους 45 γυναίκες και 23 παιδιά - Ακόμα και ένα νεογέννητο

Ιταλία: Ακόμα 300 μετανάστες αποβιβάστηκαν στις ακτές της Σικελίας
Δεν έχει τέλος το ταξίδι αγωνίας εκατοντάδων μεταναστών που αψηφώντας τον κίνδυνο επιβιβάζονται σε υπεράριθμα πλοιάρια για να περάσουν από τις ακτές της Λιβύης σε εκείνες της Ιταλίας.

Νωρίτερα, στο Ποτζάλο της Σικελίας έφτασε το πλοίο Φιορίλο του ιταλικού ναυτικού με 301 ανθρώπους που περισυνέλλεγησαν από πλοιάριο που έπλεε ανοικτά του ιταλικού νησιού.

Κλείσιμο


Ανάμεσα στους 301 διασωθέντες υπάρχουν 45 γυναίκες, 23 παιδιά ακόμα και ένα νεογέννητο, το οποίο έλαβε αμέσως την φροντίδα εθελοντών, όπως αναφέρει η Repubblica.



Στο μεταξύ, οι ιταλικές αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα από την Τυνησία, ο οποίος φέρεται να είναι ο διακινητής που μετέφερε τους 301 μετανάστες προς τις ιταλικές ακτές.



Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές του Τράπανι αναμένουν την άφιξη ενός ακόμα πλοίου όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται 200 άνθρωποι.



Παράλληλα, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο Νιγηριανό, ο οποίος φέρεται να ήταν ο κυβερνήτης του πλοιαρίου που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου ανοιχτά της Λιβύης παρασύροντας στο θάνατο 41 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης