Ιταλία: Πέταξαν στη θάλασσα μετανάστες επειδή ήταν χριστιανοί!

Ιταλία: Πέταξαν στη θάλασσα μετανάστες επειδή ήταν χριστιανοί!

Βρίσκονταν σε πλοιάριο ανοιχτά της Σικελίας - Συνελήφθησαν 15 μουσουλμάνοι

Ιταλία: Πέταξαν στη θάλασσα μετανάστες επειδή ήταν χριστιανοί!
Τη στιγμή που ολοένα περισσότερα είναι τα τραγικά ναυάγια που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά με εκατοντάδες μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν δια θαλάσσης στις ακτές ευρωπαϊκών χωρών, μία ακόμα είδηση συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την Ιταλία.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 15 μεταναστών, οι οποίοι έριξαν στη θάλασσα 12 ανθρώπους επειδή ήταν χριστιανοί!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων, οι 15 μουσουλμάνοι που βρίσκονταν στο ίδιο πλοιάριο με τους χριστιανούς ενώ έπλεαν ανοιχτά της Σικελίας πέταξαν στη θάλασσα τους 12 ανθρώπους.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικές αρχές του Παλέρμο συνέλαβαν τους 15 μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Μάλι και τη Σενεγάλη, ενώ ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει και ένας ανήλικος.

Οι διασωθέντες με δάκρυα στα μάτια εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι επιβιβάστηκαν σε πλοιάριο στις 14 Απριλίου που αναχώρησε από τις ακτές της Λιβύης με 105 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι περισσότεροι από τη Σενεγάλη.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι επιβαίνοντες από την Γκάνα και τη Νιγηρία δέχθηκαν απειλές από 15 συνταξιδιώτες, οι οποίοι τους έλεγαν ότι θα τους πετούσαν στη θάλασσα επειδή είναι χριστιανοί.

Από τις απειλές προχώρησαν στις πράξεις ρίχνοντας στο νερό τους 12 άτυχους ανθρώπους, οι οποίοι όπως αναφέρει η ιταλική αστυνομία κατάφεραν να σωθούν επειδή προσπάθησαν να κολυμπήσουν σχηματίζοντας ακόμα και ανθρώπινη αλυσίδα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 41 είναι τα θύματα ενός νέου ναυαγίου που σημειώθηκε ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο σώθηκαν μόνο τέσσερις από τους 45 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί στο πλοιάριο και έπλεε προς τις ευρωπαϊκές ακτές.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης