Κένυα: Απειλούν με νέες φονικές επιθέσεις οι τρομοκράτες της Αλ Σαμπάμπ

Κένυα: Απειλούν με νέες φονικές επιθέσεις οι τρομοκράτες της Αλ Σαμπάμπ

«Δε θα υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος για τους Κενυάτες όσο τα στρατεύματά τους βρίσκονται στη Σομαλία», προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της οργάνωσης

Κένυα: Απειλούν με νέες φονικές επιθέσεις οι τρομοκράτες της Αλ Σαμπάμπ
Μία ημέρα μετά την 16ωρη ομηρία στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα στην Κένυα από τρομοκράτες της Αλ Σαμπάμπ, που έληξε αφήνοντας πίσω τους 147 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, οι ισλαμιστές αντάρτες απειλούν με νέες φονικές επιθέσεις.

Δεν ήταν αρκετός ο χθεσινός φόρος αίματος για τους άνδρες της Αλ Σαμπάμπ που έχουν ταχθεί να τιμωρήσουν την Κένυα επειδή συνεργάζεται με την Σομαλία σε μία προσπάθεια εξόντωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, έτσι σήμερα επανέρχονται με νέες απειλές.

Κλείσιμο


Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Άνταλους, ο εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ, σεΐχης Αλί Μοχαμούντ Ρέιτζ «δεν θα υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος για τους Κενυάτες όσο τα στρατεύματά τους βρίσκονται στη Σομαλία».

Αναφερόμενος στην παρουσία 20.000 στρατιωτών που βοηθούν στη σομαλική κυβέρνηση στον αγώνα κατά της Αλ Σαμπάμπ, ο σεΐχης επισήμανε: «Θα δείτε και άλλες φονικές επιθέσεις στη χώρα σας, την Κένυα».



Μάλιστα, επιβεβαίωσε τους φόβους που είχαν εκδηλωθεί εχθές, ότι οι ένοπλοι που εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη Μόι της Γκαρίσα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Σομαλία, επέλεξαν τα θύματά τους βάσει της θρησκείας.

Άλλωστε, από την αρχή της ομηρίας ένα μέλος της οργάνωσης είχε εξηγήσει ότι οι ένοπλοι διαχώρισαν τους σπουδαστές σε μουσουλμάνους και χριστιανούς, απελευθερώνοντας τους πρώτους και σκοτώνοντας πολλούς από τους δεύτερους.



«Απελευθέρωσαν έναν αριθμό μουσουλμάνων σπουδαστών ενώ εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και σκότωσαν πολλούς χριστιανούς μέσα στο πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο Ρέιτζ.

Στο μεταξύ, η Κένυα θρηνεί για την σοβαρότερη τρομοκρατική επίθεση από την Αλ Σαμπάμπ μέχρι σήμερα, ενώ από τους 79 τραυματίες αρκετοί ήταν εκείνοι που μεταφέρθηκαν στο Ναϊρόμπι.

Όσο για τους τέσσερις τρομοκράτες που εισέβαλαν στη σχολή έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών, ενώ νεκροί είναι και οι δύο φρουροί που έπεσαν επιχειρώντας να προστατεύσουν τους σπουδαστές.



Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων, οι οποίοι όπως αποκάλυψαν σώθηκαν από τους αιμοδιψείς τρομοκράτες μόνο και μόνο επειδή απήγγειλαν κείμενα από το Κοράνι.

«Μας ρωτούσαν για το Ισλάμ και τον προφήτη. Φοβόμουν γιατί το Ισλάμ δεν διδάσκει ότι πρέπει να σκοτώνεις αυτούς που δεν ξέρουν τις διδαχές του Κορανίου», δήλωσε ο φοιτητής Χασάν Αμπντί στην εφημερίδα Daily Nation.

Από την άλλη, η 21χρονη Μορίν Μαγιένγκο εξήγησε ότι κρύφτηκε μέσα στη ντουλάπα αφού είδε πολλούς από τους φίλους του να πέφτουν νεκροί από τα πυρά των ενόπλων.

Η νεαρή σπουδάστρια δήλωσε: «Τους άκουγα να λένε στους φίλους μου να μην ανησυχούν, ότι θα τους σκοτώσουν, αλλά θα πεθάνουν κι οι ίδιοι. Τους άκουγα να λένε ότι θα είμαστε ασφαλείς μόνο αν ο πρόεδρος αποσύρει τα στρατεύματα από τη Σομαλία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης