Αιματηρή ομηρία σε μουσείο στην Τυνησία - Στους 21 οι νεκροί
Δεκαεπτά τουρίστες, ανάμεσά τους ένας Γάλλος, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός και δύο Βρετανοί, τα θύματα - Νεκροί είναι οι δράστες και δύο Τυνίσιοι - Πρόκειται για αντίποινα, μετά το θάνατο του αρχηγού των τζιχαντιστών στη χώρα;
Είκοσι ένας νεκροί είναι ο απολογισμός της αιματηρής ομηρίας που εκδηλώθηκε κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου της Τυνησίας σήμερα, ανάμεσά τους επτά τουρίστες, ένας Τυνήσιος και οι δύο δράστες που προκάλεσαν το μακελειό.
Η επίθεση σημειώθηκε στο γειτονικό Εθνικό Μουσείο Μπάρντο, στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως επιβεβαίωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, νεκροί είναι επτά τουρίστες, ανάμεσά τους δύο Βρετανοί, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός και ένας Γάλλος. Επιπλέον, νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως νεκροί είναι και οι δύο ένοπλοι δράστες, καθώς και δύο Τυνίσιοι, ένας εξ αυτών είναι αστυνομικός που σκοτώθηκε θανάσιμα από ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως όλοι οι όμηροι που κρατούνταν μέσα στο κτίριο απελευθερώθηκαν.
Να προστεθεί πως σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, στους είκοσι δύο υπολογίζονται οι τραυματίες, ωστόσο άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας αυτών.
Τρεις ένοπλοι άνδρες, ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα, ήταν οι δράστες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κοινοβούλιο και έτσι μπήκαν στο μουσείο.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον δύο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειρομβομβίδες άνοιξαν πυρ στο μουσείο αυτό, ένα από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου.
«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπάρντο», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.
Να σημειωθεί πως μέσα στο μουσείο την ώρα της επίθεσης υπήρχαν δεκάδες τουρίστες, ενώ το ίδιο διαπιστώνουν φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει. Μεταξύ των ομήρων βρίσκονταν και παιδιά. Από τους 200 τουρίστες που βρίσκονταν μέσα στο μουσείο, οι 160 διεσώθησαν, όταν φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα, με τη συνδρομή των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ 30 παρέμειναν μέσα στο μουσείο, μέχρι τη λήξη της ομηρίας.
Φωτό: Twitter
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας περικύκλωσαν άμεσα τους δύο ενόπλους μέσα στο μουσείο Bardo της πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται μέσα στους χώρους του κοινοβουλίου, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στον τόπο της επίθεσης κατέφθασαν άμεσα αστυνομικές ενισχύσεις και το κοινοβούλιο διέκοψε τις εργασίες του.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες πριν το μακελειό, η υπουργός Τουρισμού της Τυνησίας, Σέλμα Ελούνι Ρεκίκ, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η χώρα της είναι απολύτως ασφαλής για τους τουρίστες. Η υπουργός κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, αν οι εξελίξεις στη Λιβύη απειλούν τη σταθερότητα της Τυνησίας. Τότε η η ίδια υποστήριξε: «Βεβαίως, η κατάσταση στη Λιβύη είναι σοβαρή, , όμως, η χώρα μας δεν κινδυνεύει από τρομοκράτες».
Σε μια νέα στρατηγική κίνηση που διευρύνει την παραγωγική της βάση και ενισχύει την παρουσία της στους τομείς της στεγανοποίησης και των έργων υποδομής, η ISOMAT εντάσσει στον Όμιλο το καταξιωμένο ελληνικό brand ESHA, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής ISOMAT BITUMEN.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας