Βρετανία: Σύσκεψη υπό τον Κάμερον για ενδεχόμενο Grexit

Βρετανία: Σύσκεψη υπό τον Κάμερον για ενδεχόμενο Grexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ και της Τράπεζας της Αγγλίας 

   

Βρετανία: Σύσκεψη υπό τον Κάμερον για ενδεχόμενο Grexit
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σήμερα μιας συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας με θέμα το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος δήλωσε σχετικά με τον κίνδυνο να υπάρξει μετάδοση στις αγορές: «Είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να είμαστε σε επιφυλακή».

Κλείσιμο
«Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε σχεδιασμό εν εκτάσει στη διάρκεια του 2012, όταν υπήρχαν ιδιαίτερες πιέσεις στην ευρωζώνη που ενέπλεκαν την Ελλάδα. Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μια νέα ελληνική κυβέρνηση ... πιστεύω πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος (για να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό αυτό)».



Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε: «Δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την Ελλάδα και το ευρώ ήταν σημαντικό να προεδρεύσω μίας συνάντησης ώστε να διασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα».

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης