Αεροπορική τραγωδία στην Ταϊβάν: Ακούστε το δραματικό «mayday» των πιλότων

Αεροπορική τραγωδία στην Ταϊβάν: Ακούστε το δραματικό «mayday» των πιλότων

Δείτε το απίστευτο βίντεο με την συντριβή του ATR της TransAsia - Στους 31 οι νεκροί - Ακόμα 12 επιβαίνοντες αγνοούνται - Η συγκινητική διάσωση ενός παιδιού

Αεροπορική τραγωδία στην Ταϊβάν: Ακούστε το δραματικό «mayday» των πιλότων
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 ακόμα αγνοούνται μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της TransAsia Airways στον ποταμό Κελούνγκ της Ταϊβάν λίγη ώρα αφότου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ταϊπέι.

Κλείσιμο


Το αεροσκάφος τύπου ATR-72-600 που είχε κατασκευαστεί μόλις ένα χρόνο πριν και μετέφερε 58 επιβαίνοντες, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σονγκσάν στις 10.53 (τοπική ώρα) και μόλις δέκα λεπτά αργότερα προσέκρουσε σε υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να καταπέσει στον ποταμό, παρασύροντας στο θάνατο 31 ανθρώπους, οι περισσότεροι κινεζικής καταγωγής.



Οι εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερα διερχόμενων αυτοκινήτων είναι συγκλονιστικές και αποκαλύπτουν καρέ-καρέ την τρελή πορεία του αεροπλάνου από τη στιγμή που χάνει ύψος, «ξυρίζει» την οροφή ενός αυτοκινήτου που κινείται στον αυτοκινητόδρομο μέχρι την ώρα που καταλήγει στο νερό.



Η επιχείρηση διάσωσης ήταν δραματική, με περίπου 1.000 διασώστες, βατραχανθρώπους και αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο καταλαμβάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να απεγκλωβίσουν όσους περισσότερους επιβαίνοντες ήταν δυνατό. Από τους 15 που έχουν διασωθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής βρίσκεται και ένα παιδί.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Ταϊβάν, 31 από τους επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι τουρίστες και 27 από την Ταίβάν, ενώ δύο ήταν τα παιδιά.



Παράλληλα, έγινε γνωστή η ταυτότητα του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη. Όπως αναφέρει, λοιπόν, ο Τύπος της χώρας, στο κόκπιτ βρίσκονταν ο 42χρονος Λιάο Τσιέν-τσουνγκ με 4.914 ώρες στο ενεργητικό του και ο 45χρονος Λιου Τσε-τσουνγκ με 6.922 ώρες. Αμφότεροι οι πιλότοι είχαν εμπειρία στον χειρισμό αεροσκαφών όπως αυτό που συνετρίβη, ενώ στο πιλοτήριο βρισκόταν και ο Χονγκ Μπινγκ-τσουνγκ, ο οποίος ήταν παρατηρητής και εκπαιδευόταν. 

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες συντριβής του αεροπλάνου της TransAsia και δήλωσε πως η Κίνα θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στους διασωθέντες. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Λι Κεκιάνγκ, ζήτησε να ενημερωθούν οι οικογένειες των θυμάτων να υπάρχει διαρκής επαφή μαζί τους. 
Τις απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής αναμένεται να δώσουν τα μαύρα κουτιά που περισυνέλλεξαν οι δύτες, ενώ η άτρακτος έχει ανασυρθεί.



Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό πως ο κυβερνήτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου δύο λεπτά μετά την απογείωση αναφέροντας πρόβλημα στον κινητήρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ηχογραφημένο μήνυμα που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός μέλος του πληρώματος ακούγεται να λέει «SOS, SOS, η φλόγα του κινητήρα έσβησε!», το οποίο μοιάζει να είναι το τελευταίο μήνυμα από το αεροπλάνο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο πιλότος επιχείρησε να «σηκώσει» το αεροσκάφος πριν αυτό προσκρούσει στην γέφυρα και έπειτα καταλήξει στον ποταμό. 



Παράλληλα, έγινε γνωστό πως το αεροσκάφος της ασιατικής εταιρίας ήταν νεότερο μοντέλο από αυτό που συνετρίβη τον περασμένο Ιούλιο στο Πενγκού παρασύροντας στο θάνατο 49 ανθρώπους.











































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης