Ο Στρος Καν στο εδώλιο, η καμαριέρα ιδιοκτήτρια πολυτελούς εστιατορίου

Ο Στρος Καν στο εδώλιο, η καμαριέρα ιδιοκτήτρια πολυτελούς εστιατορίου

Η «υπόθεση Κάρλτον» μπορεί να στείλει τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ για 10 χρόνια στη φυλακή

Ο Στρος Καν στο εδώλιο, η καμαριέρα ιδιοκτήτρια πολυτελούς εστιατορίου
Χρυσές δουλειές κάνει η καμαριέρα του «Sofitel» που βρέθηκε στη δίνη του σεξουαλικού σκανδάλου και που έκοψε τα... φτερά του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. 

Η Ναφισάτου Ντιαλό από τη Γουινέα άνοιξε ένα πολυτελές εστιατόριο στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης συνεχίζοντας την ζωή της μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Στρος Καν που της έβαλε στον κουμπαρά της το αξιόλογο ποσό των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ώρα που η Νταλό σερβίρει στους πελάτες της αμερικανικές σπεσιαλιτέ, ο πρώην «Δον Ζουάν» του διεθνούς οργανισμού κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Κλείσιμο
Ο Στρος Καν έδωσε χτες το παρών στο δικαστήριο της Λίλη, όπου κατηγορείται για «διακεκριμένη μαστροπεία», ένα ευρύ αδίκημα, το οποίο, κατά το γαλλικό Δίκαιο, υποβοηθά ή ενθαρρύνει την πράξη της πορνείας, και συμμετοχή σε «δίκτυο πορνείας» που δραστηριοποιείτο σε ξενοδοχεία. 

Το μόνο που είπε χτες στο δικαστήριο είναι ότι ουδέποτε επισκέφθηκε το ξενοδοχείο «Κάρλτον». Ο 65χρονος Στρος - Καν, ο οποίος υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη, κατηγορείται για την πιο σοβαρή μορφή του συγκεκριμένου αδικήματος», το οποίο, στην χειρότερη περίπτωση, επιφέρει δεκαετή φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίων, επειδή στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερες από μία πόρνες.

Η υπόθεση «Κάρλτον», όπως έγινε γνωστή, η οποία πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λίλη, αφορά στα «πάρτι οργίων», στα οποία συμμετείχε ο Στρος-Καν, ο οποίος το 2012 φλέρταρε με το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας. 

Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει πως, ναι μεν συμμετείχε σε πάρτι ομαδικού σεξ, αλλά δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν πόρνες. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011 έπειτα από έρευνα για ένα δίκτυο πορνείας που δρούσε στο ξενοδοχείο «Κάρλτον». 

Το όνομα του Στρος-Καν ενεπλάκη όταν αναφέρθηκε από εκδιδόμενες στο ξενοδοχείο κατά την ανάκρισή τους από τις αρχές και για τον λόγο αυτόν η έρευνα διευρύνθηκε. Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται άλλα 13 άτομα: από μικροεπιχειρηματίες, έναν ξενοδόχο, έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν δικηγόρο μέχρι τον επονομαζόμενο «Ντοντό ο Σαλαμούρας» (Dodo la Saumure), η »Ντοντό ο Νταβατζής», έναν ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι ενόψει της εμφάνισής του στο δικαστήριο έκανε...λεύκανση στα δόντια του στην Ισπανία. 

Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί. Στη δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες, προεδρεύουν τρεις δικαστές, αλλά δεν υπάρχουν ένορκοι. Ο ίδιος ο Στρος-Καν, δεν αναμένεται να καταθέσει πριν από τις 10 Φεβρουαρίου, αλλά θα βρίσκεται καθημερινά στο δικαστήριο. Μετά την πολιτική του αποκαθήλωση, στράφηκε σε άλλους τομείς. Σήμερα, εργάζεται ως σύμβουλος, μεταξύ άλλων, για την σερβική κυβέρνηση και την ρωσική Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης