Βέλγιο: Οι τζιχαντιστές ήθελαν να αποκεφαλίσουν αστυνομικούς

Βέλγιο: Οι τζιχαντιστές ήθελαν να αποκεφαλίσουν αστυνομικούς

Εντυπωσιακή ενέργεια ετοίμαζαν οι τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους - Η άμεση επέμβαση της βελγικής αστυνομίας απέτρεψε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση

Βέλγιο: Οι τζιχαντιστές ήθελαν να αποκεφαλίσουν αστυνομικούς
Μετά την επιτυχή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής των βελγικών αρχών στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου, νέα στοιχεία προκύπτουν για τη δράση του πυρήνα τζιχαντιστών και τα σχέδιά τους για μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, οι τρεις εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους που είχαν επιστρέψει στο Βέλγιο από τη Συρία, σκόπευαν να σκοτώσουν αστυνομικούς «τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Κλείσιμο
Όπως τόνισε ο εισαγγελέας του Βελγίου, Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, «μπορεί να μεσολαβούσαν ώρες, σίγουρα όχι πάνω από μία ή δύο ημέρες».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα La Derniere Heure, η ομάδα όχι μόνο ήθελε να σκοτώσει άνδρες των αστυνομικών αρχών, αλλά και να τους αποκεφαλίσει.

Στο στόχαστρό τους, δε, ήταν το αρχηγείο της αστυνομίας των Βρυξελλών, στο οποίο εχθές σήμανε συναγερμός έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της χώρας δύο ακόμα ύποπτοι για τρομοκρατία που συνδέονται με τη χθεσινή επιχείρηση συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Ιταλία.

Παράλληλα, 15 ακόμα ύποπτοι για τρομοκρατία κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου, αλλά και δύο ακόμα συνελήφθησαν από τη γερμανική αστυνομία.

Σχετικά με τη χθεσινή επέμβαση της βελγικής αντιτρομοκρατικής, έγινε γνωστό πως οι τρεις τζιχαντιστές ήταν ντυμένοι στα μαύρα και έφεραν Καλάσνικοφ, υλικά για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και στολές αστυνομικών.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, επισημαίνοντας ότι οι αρχές απέτρεψαν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Πηγές, πάντως, των μυστικών υπηρεσιών της χώρας προειδοποιούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 πυρήνες τζιχαντιστών, με 120-180 μαχητές έτοιμους να επιτεθούν σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες, ο Ολλανδός υπουργός Δικαιοσύνης, Ίβο Οπστέλτεν, δήλωσε πως δεν υπάρχει «ουσιαστική απειλή».

Όλα αυτά, ενώ οι Βέλγοι υπήκοοι που εκτιμάται ότι εγκατέλειψαν τη χώρα για να ενταχθούν στους κόλπους του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία αγγίζουν τους 300.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης