Σοκ: 10χρονος τζιχαντιστής «εκτελεί» Ρώσους πράκτορες - Αποσύρθηκε το βίντεο

Σοκ: 10χρονος τζιχαντιστής «εκτελεί» Ρώσους πράκτορες - Αποσύρθηκε το βίντεο

Νέο «ντοκουμέντο» που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος καταγράφει την εκτέλεση δύο ανδρών από ένα ανήλικο αγόρι - Προπαγάνδα ή γνήσια πλάνα;

Σοκ: 10χρονος τζιχαντιστής «εκτελεί» Ρώσους πράκτορες - Αποσύρθηκε το βίντεο
Πριν μερικούς μήνες ένα αγόρι από το Καζακστάν είχε πρωταγωνιστήσει σε βίντεο των τζιχαντιστών που απεικόνιζε τον τρόπο εκπαίδευσης ανηλίκων σε στρατόπεδο με στόχο να γίνουν οι νέοι δυναμικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Τώρα, σε νέο βίντεο το ίδιο αγόρι καταγράφεται τη στιγμή που… εκτελεί δύο πράκτορες που έχουν συλληφθεί από άνδρες της οργάνωσης.



Κλείσιμο
Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο άνδρες μιλούν ενώπιον της κάμερας αποκαλύπτοντας ότι είναι από το Καζακστάν, ότι είναι πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών με αποστολή την καταγραφή στοιχείων για Ρώσους μαχητές του ΙΚ.

Στη συνέχεια στο πλάνο εμφανίζονται οι άνδρες να βρίσκονται γονατισμένοι και με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, ενώ πίσω τους όρθιοι ένας άνδρας υποστηρίζει ότι συνελήφθησαν και ότι πρέπει να εκτελεστούν.

Αμέσως μετά, το αγόρι με τα μακριά μαλλιά κρατώντας ένα πιστόλι στο χέρι πλησιάζει τους άνδρες και τους εκτελεί με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ωστόσο, στα μονταρισμένα πλάνα του βίντεο δεν διακρίνεται ούτε μία σταγόνα αίμα, ενώ τη στιγμή που τα θύματα πέφτουν στο έδαφος το αγόρι φαίνεται να τους πυροβολεί εξ επαφής, χωρίς όμως η κάμερα να εστιάζει.

Τα στοιχεία, λοιπόν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βίντεο είναι πιθανό ότι είναι μέρος της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους με στόχο να προκαλέσει φόβο και πανικό, αλλά και να αποδείξει ότι οι εκκολαπτόμενοι μαχητές είναι έτοιμοι για όλα.

Το βίντεο πάντως, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίησή του, αποσύρθηκε από όλα τα κοινωνικά μέσα λόγω προφανώς της σκληρότητάς του. 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης