Δείτε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia

Δείτε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia

Ο αέρας στην καμπίνα των επιβατών ήταν ακόμα συμπιεσμένος, γεγονός που υποδεικνύει ότι το αεροσκάφος δεν έφτασε «άθικτο» ως την επιφάνεια του νερού, αλλά πιθανότατα εξερράγη, λένε τώρα οι Ινδονήσιοι

Δείτε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia
Ανασύρθηκε από τη θάλασσα της Ιάβα στην Ινδονησία το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της AirAsia που συνετρίβη στις 28 Δεκεμβρίου στην περιοχή, παρασύροντας στο θάνατο και τους 162 επιβαίνοντες. 

Αυτό, στην ουσία όπως φαίνεται, χρώματος πορτοκαλί μικρό αντικείμενο είναι ο ένας από τους δύο καταγραφείς της πτήσης και σήμερα αποτελεί την ουσιαστικότερη «ελπίδα» των ερευνητών να εντοπίσουν και να κατανοήσουν τι ακριβώς συνέβη στην μοιραία πτήση. 

Κλείσιμο
Το «μαύρο κουτί» της πτήσης QZ8501




Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσε εμπειρογνώμονας που συμμετέχει στην έρευνα, το αεροσκάφος εξερράγη πριν πέσει στη θάλασσα. 

Η αρχική εξέταση των συντριμμιών που έχουν περισυλλεγεί υποδεικνύει πως το αεροσκάφος είχε διαλυθεί, καθώς η καμπίνα δεν είχε αποσυμπιεστεί όταν προσέκρουσε στο νερό. 

Ο S.B. Supriyadi, που διευθύνει την έρευνα από την πλευρά της Ινδονησίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας: «Η καμπίνα ήταν στα φυσιολογικά για την πτήση επίπεδα πίεσης και προφανώς πριν προλάβει να αποσυμπιεστεί καθώς έπεφτε, κάποια έκρηξη συνέβη - κάτι που επιβεβαιώνει και μάρτυρες που είπαν ότι άκουσαν όντως έκρηξη στην περιοχή». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης