Στα γραφεία της «Liberation» βρήκε καταφύγιο η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo

Στα γραφεία της «Liberation» βρήκε καταφύγιο η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo

Ετοιμάζουν το τεύχος της επόμενης Τετάρτης ο οποίο θα κυκλοφορήσει σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα

Στα γραφεία της «Liberation» βρήκε καταφύγιο η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo
Οι δημοσιογράφοι και οι σκιτσογράφοι του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo βρήκαν καταφύγιο στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», όπου συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή για να ετοιμάσουν το επόμενο τεύχος, το οποίο θα το οποίο, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, θα το «γράψουν με δάκρυα».



Κλείσιμο

Η αίθουσα στην οποία πραγματοποιούνται οι καθημερινές συσκέψεις της εφημερίδας, παραχωρήθηκε στην συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo. “Πρόκειται για μια αίθουσα που φωτίζεται από ένα παράθυρο, το οποίο είναι ανοιχτό, όχι μόνο διότι η θέρμανση λειτουργεί στο φουλ, αλλά για να φεύγει το σύννεφο καπνού από τα τσιγάρα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Libe». 

Οι 25 συντάκτες του Charlie Hebdo χρησιμοποιούν υπολογιστές που τους δάνεισε η εφημερίδα «Le Monde» και ετοιμάζονται για το τεύχος της Τετάρτης το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, περίπου 20 φορές περισσότερα από το συνηθισμένο τιράζ. 



Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις για συνδρομή στο περιοδικό έχουν αυξηθεί σε τεράστιο ποσοστό, ενώ η Ένωση Τύπου έχει υποσχεθεί 250.000 ευρώ για να επιβιώσει το Charlie Hebdo . Η κυβέρνηση της χώρας θα παρέχει επίσης περίπου 600.000 στο περιοδικό, ενώ ένα ¨ταμείο¨που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο έχει συγκεντρώσει ήδη από χορηγίες 98.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης