Πένθος στη Γαλλία, τρόμος σε όλη την Ευρώπη

Πένθος στη Γαλλία, τρόμος σε όλη την Ευρώπη

Σήμερα το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη Γαλλία στη μνήμη των 12 θυμάτων, ενώ θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων

Πένθος στη Γαλλία, τρόμος σε όλη την Ευρώπη
Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή για τη Γαλλία έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι με 12 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8 δημοσιογράφοι, και 11 τραυματίες.

Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη ημέρα εθνικού πένθους κι επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στη χώρα.

«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Σήμερα το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων, ενώ θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων.

Κλείσιμο
Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ολάντ.

Η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού ενώ έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες που φυλάσσουν τα γραφεία δημοσιογραφικών οργανισμών, χώρους λατρείας και άλλους πιθανούς στόχους.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με δώδεκα νεκρούς προκάλεσε ρίγη τρόμου και έκρηξη του συναγερμού κατά της τρομοκρατίας σε όλη την Ευρώπη, στη σκιά των πληροφοριών όλου του προηγούμενου διαστήματος που θέλουν Ευρωπαίους πολίτες να έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών και να σχεδιάζουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν τον αγώνα του Ισλαμικού Κράτους.

Ήδη σε Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Βρετανία συνεδρίασαν εκτάκτως όλες οι αντιτρομοκρατικές επιτροπές ενώ οι κυβερνήσεις σε Ρώμη και Μαδρίτη ανέβασαν ήδη στο μέγιστο επίπεδο τον συναγερμό κατά ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι δεν δείχνουν να τρομοκρατούνται από ό,τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι καθώς κατά χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της ίδιας ημέρας (15.000 άνθρωποι στο Παρίσι, 10.000 στη Λιόν, 10.000 στην Τουλούζη και 5.000 στη Μπορντό) προκειμένου να φωνάξουν Je suis Charlie (είμαστε όλοι Charlie). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης