Λιβύη: Ο στρατός επιβεβαίωσε τον βομβαριδμό του δεξαμενόπλοιου στη Ντέρνα

Λιβύη: Ο στρατός επιβεβαίωσε τον βομβαριδμό του δεξαμενόπλοιου στη Ντέρνα

Νεκρός Έλληνας ναυτικός - Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σορού του Έλληνα ναυτικού

Λιβύη: Ο στρατός επιβεβαίωσε τον βομβαριδμό του δεξαμενόπλοιου στη Ντέρνα
Στρατιωτικός εκπρόσωπος της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι ο λιβυκός στρατός βομβάρδισε «ύποπτο» πετρελαιοφόρο πλοίο στο λιμάνι της Ντέρνα σκοτώνοντας έναν 29χρονο Έλληνα ναυτικό, έναν Ρουμάνο και τραυματίζοντας άλλα δύο μέλη του πληρώματος. 

«Υποπτο πλοίο βομβαρδίσθηκε την Κυριακή από τις λιβυκές αεροπορικές δυνάμεις», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αχμεντ Μεσμάρι, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου δεν υπάκουσε στις διαταγές να διακόψει τον πλου για να ερευνηθεί πριν εισέλθει στο λιμάνι.

Συνολικά στο πλοίο επιβαίνουν 26 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων οι τρεις Έλληνες, οι δύο Ρουμάνοι και οι 21 Φιλιππινέζοι.

Κλείσιμο
Καταδικάζει τον βομβαρδισμό η Ελλάδα 

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση, που δέχθηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Araevo», στις 4 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:30, ενώ ευρίσκετο αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα (Ανατολική Λιβύη).

Το σκάφος, σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ήταν ναυλωμένο από την λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα -  Ντέρνα, χωρίς προβλήματα.

Η εγκληματική αυτή πράξη προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σορού του Έλληνα ναυτικού.  

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές - παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί - προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων. 

Προς τον σκοπό αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο στη Λιβύη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κ. Bernadino Leon, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρία Federica Mogherini.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης